Digitale Gemeente Houten

Van der Valk koopt grond in Houten

dinsdag 22 maart 2005 - Bron: Gemeente Houten

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de definitieve inhoud van een koopovereen- komst met de heer M. van der Valk van Van der Valk Parti- cipaties. Deze overeenkomst maakt
- na ondertekening - de weg vrij voor de bouw van een viersterrenhotel aan de Hoofdveste op het bedrijvenpark Rondeel.

Sinds medio 1999 is er door de Gemeente Houten met diverse partijen gesproken over een hotelontwikkeling op het Rondeel. Het gebouw moet dienen als markante beëindiging van de Hoofdveste als belangrijkste as op het bedrijvenpark én als herkenningspunt voor Houten langs de rijksweg de A27.
In de definitieve overeenkomst wordt op verzoek van Van der Valk meer grond verkocht dan oorspronkelijk was overeengekomen. Van der Valk Participaties heeft aangegeven dat zij met het oog op de toekomst reservecapaciteit wil inbouwen voor wat betreft het parkeren. Zowel aan de noordwest- als aan de zuidoostzijde van de kavel wordt nu extra grond aangeboden. Hiermee wordt de aanleg van nog eens extra 75 parkeerplaatsen in de toekomst mogelijk. Voorwaarde is dan wel dat de bestemming van de grond wordt gewijzigd. Voorlopig wordt de extra ruimte ingericht als groenstructuur.

Op verzoek van de gemeente tenslotte heeft Van der Valk aangegeven bereid te zijn voor de werving van het hotelpersoneel gebruik te maken van de diensten van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Verwacht wordt dat er ca. 100 werknemers in continue dienst werkzaam zullen zijn.

Viersterrenhotel
Het hotel op bedrijventerrein Rondeel richt zich vooral op de zakelijke markt. Het hotel krijgt in totaal 160 kamers, een restaurant, en congres- en vergaderruimten. Rondom het markante en 60 meter hoge gebouw worden in eerste instantie 231 parkeerplaatsen aangelegd.

Proces en planning
Na ondertekening wordt het technisch bouwplan ingediend waarna de nodige vergunningen kunnen worden verleend. Exploitant Van der Valk start waarschijnlijk na de zomer van 2005 met de bouw van het hotel; als alles volgens plan verloopt zijn de eerste gasten medio 2007 welkom.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).