Gemeente Coevorden

Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl

College positief over subsidieverzoek Natuurkunst Drenthe

De Raadscommissie Welzijn c.a. van de gemeente Coevorden buigt zich morgenavond over het subsidieverzoek van stichting Natuurkunst Drenthe. Deze stichting is initiatiefnemer van een natuurkunst symposium in de gemeente Coevorden. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 8 februari jongstleden positief gereageerd op het verzoek en wil een bedrag van EUR 12.500,00 toekennen.

Samen met Staatsbosbeheer, recreatieondernemers en museum Ellert en Brammert in Schoonoord heeft Natuurkunst Drenthe een project ontwikkeld dat uitgaat van een jaarlijks symposium in Schoonoord. Kunstenaars zullen een aantal weken werken met natuurlijke materialen op het terrein van Staatsbosbeheer bij het museum. De kunstenaars laten zich hierbij inhoudelijk leiden door de legende van Ellert en Brammert.

Peter Snijders, Wethouder kunst en Cultuur is blij met het initiatief. "Als de commissie Welzijn de raad positief adviseert, betekent dit dat een wens van de gemeente Coevorden in vervulling gaat, namelijk elk jaar een beeldende kunstmanifestatie realiseren. Bovendien, een kunstmanifestatie als deze kan een drempelverlagende werking hebben, zodat meer mensen in aanraking komen met kunst en cultuurhistorie."