3 e persbericht van dinsdag 22 maart 2005

Eindhoven 22-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Snorfietser zonder certificaat aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.15 uur een 20-jarige man uit Helmond aangehouden op de Raiffeisenstraat in Eindhoven. Hij reed daar op een snorfiets en werd gecontroleerd door surveillerende agenten. Toen hij een valse naam opgaf en ook geen bromfietscertificaat bleek te hebben, werd hij aangehouden. Tegen de Helmonder zijn na verhoor uiteindelijk twee processen verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Gedupeerde wijst politie op verdachte van inbraak

De politie heeft dinsdagochtend rond 9.00 uur een man van 41 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een woninginbraak op 9 maart in Eindhoven-Stratum. Daarbij werden onder meer een tas en een jas weggenomen. Een bewoner van de woning zag de verdachte vanmorgen in de stad lopen met de bewuste tas en jas. Hij waarschuwde meteen surveillerende agenten, die de verdachte op de Piazza hebben aangehouden. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Helmond: Bekeuringen bij snelheidscontroles

De politie heeft dinsdag tussen 13.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Gerwenseweg. Van de 157 gecontroleerde voertuigen reden er twaalf harder dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. Tussen 15.15 en 16.00 uur werd vervolgens gecontroleerd op de ventweg van de Europaweg. Van de negentien gecontroleerde voertuigen reden er vier te hard. De hoogst gemeten snelheid was 70 km/u waar 50 km/u gereden mag worden.

Mierlo: Man aangehouden na mishandelen echtgenote

De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.00 uur een man van 32 jaar uit Mierlo in zijn woning aangehouden. Hij zou kort daarvoor in de woning zijn 36-jarige echtgenote hebben mishandeld door haar een kopstoot te geven. Het echtpaar is bezig met een echtscheiding en kreeg ruzie. De man is aangehouden en in verzekering gesteld in het kader van het protocol huiselijk geweld.

Hapert: Vrouw aangehouden na diefstal geld

De politie heeft dinsdagmiddag rond 17.00 uur een 43-jarige vrouw uit het Belgische Retie aangehouden op de parkeerplaats van een recreatiepark aan de Schouwberg. Ze wordt ervan verdacht dat ze een klein geldbedrag heeft weggehaald vanuit een afgesloten ruimte op het park. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.