Haagse Hogeschool

3 maart 2005 Discussie met machtigste man van Nederland Van Lede en Minister Verdonk: Professor dr. David Pinto presenteert nieuwste boek Op donderdag 24 maart vindt in de aula van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk vanaf 13.30 uur de boekpresentatie en forumdiscusie plaats naar aanleiding van het verschijnen van Professor dr. David Pintos nieuwste boek Interculturele communicatie, conflicten en management (ICCM) verschenen bij uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum. Na de overhandiging van het boek aan mr. C.J.A. (Cees) van Lede 'de machtigste man van Nederland', zoals Cees van Lede (oud voorzitter Raad van Bestuur Akzo Nobel) in de pers is geportretteerd en Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie Rita Verdonk volgt een forumdiscussie met voorgenoemde personen en het publiek.

Pinto introduceert in dit boek een nieuwe theorie die niet alleen verschillen tussen landen verklaart, maar ook verschillen binnen een land, tussen bedrijven, afdelingen en zelfs tussen leden van één gezin dus verschillen op macro-, meso- en microniveau. Aan de hand van een unieke, eveneens door Pinto ontwikkelde methode kunnen deze verschillen (op alle niveaus) worden overbrugd zonder geweld te doen aan de betrokken partijen.

Over de auteur Prof. dr. David Pinto is hoogleraar Interculturele communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en hoogleraar aan de Bar-Ilan Universiteit, vestiging Ashkelon, in Israël. Voorts is hij directeur van het Intercultureel Instituut (ICI) in Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht van de Haagse Hogeschool/TH Rijswijk. Voor meer informatie over de auteur: www.davidpinto.nl

2 maart 2005

Vakwereld verleent keurmerk aan nieuw hbo opleidingsprofiel Management Publieke Ruimte

Hogeschool Van Hall Larenstein, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Utrecht hebben gezamenlijk het hbo opleidingsprofiel Management Publieke Ruimte ontwikkeld. De vakwereld verleent vrijdag 4 maart 2005 het keurmerk aan dit profiel.

Jeroen de Vries, directeur Tuin- en Landschapsinrichting van Van Hall Larenstein stelt: "Er gebeurt van alles in de stad: van demonstraties, feesten, werk aan de weg, leggen van kabels tot aan boomplantdagen, snoeien van bomen en vernielingen door vandalen. Een manager van de openbare ruimte moet daarom meer in huis hebben dan alleen technische en vakinhoudelijke kennis. Hij moet regisseren en communiceren. Kortom, hij moet adequaat en met vakmanschap op kunnen treden in een dynamische omgeving: zowel buiten op straat als in het gemeentehuis.

Om te voorzien in deze behoefte hebben Van Hall Larenstein, de Haagse Hogeschool en de Hogeschool van Utrecht hun expertise gebundeld. Met dit nieuwe hbo opleidingsprofiel kwalificeren studenten zich als managers van de publieke buitenruimte. Het opleidingsprofiel start in september 2005 op de genoemde hogescholen. De invulling van de minor is afhankelijk van de opleiding die de student volgt. De studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein (Tuin- en landschapsinrichting, Bos- en Natuurbeheer, Land- en Watermanagement) en de studenten van de opleiding civiele techniek van de Hogeschool van Utrecht volgen een bestuurskundige minor, inhoudelijk verzorgd door de afdeling Bestuur, Beleid en Recht van de Haagse Hogeschool. De studenten Bestuurskunde/Overheidsmanagement van de Haagse Hogeschool worden in de minor vooral bijgeschoold in de vakinhoudelijke aspecten van de buitenruimte.

Het convenant voor het keurmerk wordt op vrijdag 4 maart 2005 om 12.00 uur in het stadhuis van Den Haag ondertekend door de directeur van het CROW, kenniscentrum voor verkeer, vervoer en infrastructuur, dr. ir. I.W. Koster, vertegenwoordigers van de Haagse Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein.