Politie Zaanstreek-waterland


13:19 23-MRT-05
PURMEREND, VLASLEEUWENBEK
Inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning gepleegd op woensdagmiddag tussen half één en half twee. Terwijl de bewoonster even een boodschap deed heeft men de voordeur opengebroken en diverse goederen, waaronder een fototoestel, paspoorten en een verrekijker, uit de woning meegenomen. Agenten hebben een buurtonderzoek gedaan en de technische recherche onderzocht de sporen.

15:04 23-MRT-05
PURMEREND, WILLEM EGGERTSTRAAT
Aanhoudingen na diefstal fiets uit winkel
Een 34-jarige man uit Warder en een 37-jarige man uit Almere zijn door de politie aangehouden als verdachten van een diefstal van een fiets uit een winkel. De fiets werd uit de winkel weggenomen en in een auto meegenomen. Getuigen gaven het kenteken door aan de politie en die kon later de eigenaar van de auto in zijn woning in Warder aanhouden. De man uit Almere bevond zich ook in de woning en is eveneens aangehouden en ingesloten. Bij hem werden enkele wikkels, met vermoedelijk verdovende middelen, in beslag genomen. De gestolen fiets is nog niet gevonden.

15:06 23-MRT-05
KROMMENIE, PHOENIXSTRAAT
Politie zoekt getuigen aanrijding fietser
De politie heeft een 38-jarige man uit Krommenie aangehouden die opzettelijk tegen een fietser zou zijn aangereden. Twee jongens reden op hun fietsen over de Phoenixstraat met achter hen aanrijdend de man in een personenauto. De auto raakte de fiets van een 13 jarige jongen uit Krommenie die daardoor ten val kwam. De verdachte is na verhoor heengezonden. Omdat er in het onderzoek tegenstrijdige verklaringen zijn afgelegd is de politie nog op zoek naar andere getuigen. Zij worden verzocht het wijkteam in Krommenie te bellen via 0900-8844.

16:25 23-MRT-05
ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Bromfiets verdwijnt

Een bromfiets is door het verkeershandhavingsteam voor controle op de rollenbank in de garage geplaatst van wijkteam Assendelft. Even later bleek de bromfiets verdwenen. Omdat het vermoeden bestond dat de 17-jarige eigenaar uit Assendelft hier meer van wist werd direct zijn vader gebeld. Enige tijd later kwam de jongen met de bromfiets naar het bureau. In overleg met de officier van justitie is het voertuig in beslag genomen.

11:22 24-MRT-05
ZAANDAM, ANKERSMIDPLEIN

Man aangehouden na parkeren op invalidenparkeerplaats

De politie heeft een 36-jarige Zaandijker aangehouden die zijn auto op een invalidenparkeerplaats geparkeerd had. De man begon, toen hij doorkreeg dat hij werd bekeurd, de agenten uit te schelden. Vervolgens griste hij zijn rijbewijs uit de handen van de agente die de bekeuring uitschreef. De man werd hierop al tegenwerkend in de boeien gedaan en overgebracht naar het politiebureau.

02:57 24-MRT-05
ZAANDAM, KLOOSTERVEN

Brandstichting auto

De politie onderzoekt een autobrand waarbij de schade door ingrijpen van de brandweer beperkt bleef tot een brandend voorwiel. De agenten hebben sporen van brandstichting aangetroffen. Het voertuig is weg getakeld en voor nader sporenonderzoek overgebracht naar een opslagterrein.

10:38 24-MRT-05
ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT

Aangever belandt in cel

Een 24-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden nadat hij aangifte deed van vermissing van zijn paspoort. Bij controle van zijn gegevens in het opsporingssysteem bleek namelijk dat de man nog 189 dagen hechtenis tegoed had en dat hij nog ruim 900 euro aan boetes open had staan. De man werd na het doen van aangifte in een cel opgesloten in afwachting van transport naar een huis van bewaring.

11:23 24-MRT-05
PURMEREND, DR. ALBERT SCHWEITZERLAAN
Inbraak woning
Een woninginbraak waarbij de voordeur met een breekvoorwerp werd opengebroken wordt onderzocht door de politie. De gehele woning bleek doorzocht. De inbraak moet hebben plaatsgevonden op donderdagochtend tussen negen uur en kwart over elf. Het is nog niet bekend wat er gestolen is. De politie doet een buurtonderzoek.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-240305


09:45-12:30 23-MRT-05
MONNICKENDAM, BERNHARDLAAN
EDAM, DIJKGRAAF POSCHLAAN

Zeventien mensen zonder gordel

Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagochtend een gordelcontrole gehouden op de Bernhardlaan in Monnickendam en de Dijkgraaf Poschlaan in Edam. In totaal werden zeventien inzittenden bekeurd voor het niet dragen van de autogordel. Op de Bernhardlaan werden daarnaast drie bestuurders staande gehouden omdat zij te hard reden. En ook werden nog drie boetes uitgedeeld voor bellen tijdens het rijden (niet handsfree) en het rijden met een aanhangwagen met een kentekenplaat die niet gelijk was aan die van de auto (2x).

13:30-17:00 23-MRT-05
PURMEREND, BEATRIXPLEIN

Tien opgevoerde bromfietsen

Acht medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagmiddag een bromfietscontrole gehouden op het Beatrixplein in Purmerend. Tien bromfietsers werden bekeurd voor het rijden op een opgevoerde brom- of snorfiets. Twee bromfietsers hadden de helm niet goed vast, ze hadden de kinband los, en kregen ook een boete. Ten slotte werd ook een bromfietser bekeurd voor het niet hebben van een goedgekeurde kentekenplaat. In totaal werden 26 brom- en snorfietsen gecontroleerd.


10:00-12:00 23-MRT-05
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247

Nauwelijks hardrijders

Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Middelie hielden de meeste bestuurders zich woensdagochtend keurig aan de snelheid. Slechts drie weggebruikers overschreden de snelheidslimiet van 80 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 100 km per uur. Bijna duizend bestuurders passeerden de controle.


---- --