Gemeente Katwijk

Westerbaan gedeeltelijk afgesloten in verband met paddentrek

Katwijk, 24 maart 2005

Vanaf vanavond wordt een gedeelte van de Westerbaan tijdens de avonduren afgesloten in verband met de paddentrek. Het betreft het gedeelte van de Westerbaan en Cantineweg vanaf de Zeewinde tot aan het Scoutinggebouw (dus de Westerbaan m.u.v. het gedeelte waar de lijnbussen rijden). De afsluiting zal vermoedelijk vier tot zes weken duren en is van 19.00 uur 's avonds tot 7.00 uur de volgende dag.

De afgelopen week is een groot aantal padden doodgereden op de Westerbaan. De padden steken vanuit het duingebied over de Westerbaan naar de Zandsloot om te paren. Deze week heeft een aantal bewoners (in overleg en samenwerking met de gemeente) al een aantal borden neergezet om de automobilisten te waarschuwen. Echter, deze maatregel was niet voldoende.

De gemeente stelt de afsluithekken ter beschikking. Een aantal bewoners uit de Zanderij zal 's avonds de hekken plaatsen en 's ochtends weer weghalen. Om verkeersopstoppingen te voorkomen, adviseert de gemeente Katwijk automobilisten om via de Callaoweg Katwijk in te rijden (afrit van de N206).