Politie Midden- en West Brabant

Zwaargewonde bij aanrijding: politie houdt verdachte aan

ULVENHOUT, 24 maart 2005

Vanavond is rond 17.30 uur een man uit Nieuwegein zwaargewond geraakt bij een ongeluk op de Strijbeekseweg. Bij het ongeluk waren in totaal drie voertuigen betrokken. Een 32-jarige bestuurster uit Galder en haar 3-jarige kind, kwamen met de schrik vrij. De politie heeft de veroorzaker van het ongeluk, een 52-jarige man uit Breda, aangehouden. Hij bleef ongedeerd.

Het slachtoffer werd zwaargewond naar het Amphia ziekenhuis gebracht. Daar is hij met spoed geopereerd aan een beenfractuur, ook werd zijn milt verwijderd. Het slachtoffer ligt op dit moment nog aan de beademing.

Het ongeluk gebeurde doordat de verdachte, die in de richting van Ulvenhout reed, op de linkerhelft van de rijbaan raakte. Hierbij ramde hij de tegemoetkomende auto van het slachtoffer. Deze belandde op zn kop in een sloot naast de weg. Meteen daarna raakte de auto van de verdachte bestuurder de tweede tegemoetkomende auto frontaal. Alledrie de autos raakten zwaar beschadigd.

Politie, ambulances en brandweer waren snel ter plaatse. De ravage was groot; een takelwagen heeft de voertuigen weggesleept en de brandweer heeft de rijbaan schoongespoten van olie- en bezinesporen. De technische recherche heeft sporenonderzoek gedaan om de precieze toedracht van het ongeluk te kunnen vaststellen. De Strijbeekseweg is tot 20.00 uur in beide richtingen afgesloten geweest.

De verdachte was vermoedelijk onder invloed van alcohol. Omdat de man niet mee wilde werken aan een ademtest heeft de politie een bloedproef af laten nemen. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Auteur: Manon Erkens