Politie Midden- en West Brabant

Zwaar ongeluk met twee beknellingen op A17

ROOSENDAAL, 24 maart 2005

Vanavond zijn rond 18.10 uur op de A17, rijrichting Bergen op Zoom, twee bestuurders zwaar gewond geraakt. Beide bestuurders raakten in hun voertuig bekneld en konden pas na een uur uit hun voertuig worden bevrijd. Zij zijn met vermoedelijk rug- en nekletsel overgebracht naar ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal.

Het ongeluk gebeurde ter hoogte van industrieterrein Borchwerf, een paar kilometer voor knooppunt De Stok. Omdat er in de verte een file opdoemde remde de eerste bestuurder, een 33-jarige man uit Schore, onhandig hard, bij een snelheid van zon 75-100 kilometer per uur. Een 40-jarige bestuurder uit Borssele, in de auto die achter hem reed, kon een botsing niet meer voorkomen en botste hard achterop. Beide autos gleden na het ongeluk nog respectievelijk 160 meter en 80 meter door voordat zij tot stilstand kwamen.
De brandweer kwam met drie voertuigen ter plaatse en heeft van beide voertuigen het dak geknipt om de bestuurders te kunnen bevrijden. Ook heeft de brandweer het wegdek schoongespoten om olie- en benzineresten te verwijderen.

De rijksweg A17 werd afgesloten, hierdoor ontstond een file van zon 13 kilometer. Nog voordat deze file was opgelost, gebeurde er rond 21.30 uur opnieuw een ongeluk, zon twee kilometer vóór het eerste ongeluk. Hierbij raakte één bestuurder gewond en werd naar het ziekenhuis overgebracht. Vermoedelijk was het slachtoffer onder invloed van alcohol.

Auteur: Manon Erkens