Rabobank Nederland

Meesterwerk Vermeer in het Mauritshuis Rabobank Nederland, 19/10/2004 12:13
---

De Rabobank en het Mauritshuis hebben een contract tot samenwerking getekend inzake een Vermeer presentatie in de periode van 25 maart tot en met 26 juni 2005. Het topstuk van deze presentatie is het meesterwerk, 'De Allegorie op de Schilderkunst' (1666-'68). Dit recent gerestaureerde schilderij krijgt het Mauritshuis in bruikleen van het Kunsthistorisches Museum in Wenen. Tijdens de presentatie zal het te zien zijn samen met drie andere topstukken van Vermeer uit de collectie van het Mauritshuis: 'Meisje met de parel', 'Gezicht op Delft' en 'Diana en haar nymfen'.

In de overzichtstentoonstelling van Vermeer (1996) in het Mauritshuis ontbrak dit werk, omdat het in een dusdanige staat verkeerde dat het onverantwoord was het toen te vervoeren. De Rabobank maakt het nu alsnog mogelijk het schilderij tentoon te stellen in het Mauritshuis.

De Rabobank en het Mauritshuis hebben de afgelopen jaren regelmatig samengewerkt op het gebied van kunst en cultuur. De grote tentoonstelling van Vermeer en de restauratie van de schilderijen 'Meisje met de parel'en 'Gezicht op Delft' zijn daar voorbeelden van. Ook was de Rabobank samen met Unilever hoofdsponsor van de Hans Holbein tentoonstelling in 2003.

Bekijk de foto van de contractondertekening

Bekijk de foto van het schilderij van Vermeer 'De Allorgie op de Schilderskunst'