Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Voedingscentrum presenteert twee educatieve games

Is ons eten een soepzootje?

25 maart 2005

Het Voedingscentrum presenteert op www.voedingscentrum.nl twee nieuwe spellen: Weet jij hoe erwtensoep wordt gemaakt? , een educatief spel over de voedselketen voor groep 5-6 van de basisschool én de spannende Snertrace, voor jongeren vanaf 12 jaar. De spellen zijn gemaakt in het kader van de KetenCampagne. De KetenCampagne wil consumenten objectief en eerlijk informeren over herkomst van voedsel, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken.

Het educatieve spel Weet jij hoe erwtensoep wordt gemaakt? maakt deel uit van het gratis lespakket erwtensoep , met leuke en leerzame informatie over de voedselketens achter een blik erwtensoep. In het spel moeten de schakels van de vijf voedselketens in de juiste volgorde gezet worden. Wordt dat goed gedaan, dan verschijnt vanzelf het blik soep. In de Snertrace draait het allemaal om snelheid. De bedoeling is om zo vlug mogelijk alle schakels van de vijf voedselketens achter erwtensoep te verzamelen, zonder alles in de soep te laten lopen&

KetenCampagne
Waar komt ons eten vandaan en hoe wordt het gemaakt? Hoe blijft het vers, veilig en lekker? Zijn er verschillen tussen producten die op het eerste gezicht hetzelfde zijn? En waar kun je nog meer op letten dan op de prijs? Met de KetenCampagne wil het Voedingscentrum consumenten prikkelen om actief op zoek te gaan naar informatie over de herkomst en productietechnieken van voedsel.

5de0fd.jpg 5de11c.jpg

Gezond, lekker en veilig eten is belangrijk in onze samenleving. Elke Nederlander kan met al zijn vragen hierover terecht bij een onafhankelijke organisatie: Stichting Voedingscentrum Nederland. Het Voedingscentrum wordt gefinancierd door de Nederlandse overheid (ministeries van LNV en VWS) om wetenschappelijk verantwoorde, eerlijke informatie te geven over gezonde en veilige voeding en voedselkwaliteit.

Voedingscentrum - eerlijk over eten

---

Noot voor de redactie/