Politie Twente

Persberichten Politie Twente 25 maart 2005

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanrijding onder invloed

Fietser blijkt na aanrijding met personenauto onder invloed van alcohol te verkeren

Oldenzaal

Donderdag 24 maart reed een 20-jarige vrouw uit Rijssen met haar auto vanuit een uitrit achterwaarts de Tulpstraat in Oldenzaal op. Hierbij liet zij een fietser, die vanuit de richting Nieuwstraat op de Tulpstraat reed, niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de fietser, een 37-jarige man uit Oldenzaal, licht gewond raakte. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht. De 37-jarige man bleek onder invloed van alcohol en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,52 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor op het politiebureau werd de 37-jarige man voor behandeling naar de poli van het ziekenhuis overgebracht. (05-036036)

Winkeldief aangehouden

Man probeert goederen uit een winkel te stelen en wordt aangehouden

Hengelo

Een medewerker van een winkel aan de Enschedesestraat in Hengelo zag donderdagmorgen 24 maart dat een man met een tas door de winkel liep met hierin vermoedelijk goederen die uit de winkel afkomstig waren. De medewerker vertrouwde het niet en sprak de man aan, die daarop de tas liet vallen en richting de uitgang liep. Personeel hield hem tegen waarna de politie de verdachte, een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats omstreeks 0.50 uur aanhield. In de tas bleken twee acuboormachines te zitten, die inderdaad uit de winkel afkomstig kwam. Omdat de verdachte reeds vaker met de politie in aanraking is geweest, is hij in verzekering gesteld en opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-035723)

16-jarige bestuurder veroorzaakt aanrijding

16-jarige jongen neem zonder toestemming de auto van zijn ouders mee, veroorzaakt een aanrijding en blijkt vervolgens onder invloed van alcohol te verkeren

Rijssen

Vrijdag 25 maart vond rond 00.00 uur een aanrijding plaats op de kruising Nijverdalseweg/Nijverheidsstraat in Rijssen. Een 16-jarige jongen uit Rijssen reed in de auto van zijn ouders op de Nijverheidsstraat en reed op de kruising met de Nijverdalseweg (=voorrangsweg) rechtdoor. Hierbij kwam hij in aanrijding met een voor hem van links komende auto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Zuna. De 16-jarige jongen had dus geen rijbewijs en vertelde de auto van zijn ouders te hebben meegenomen zonder dat zij dit wisten. De jongen bleek onder invloed van alcohol te verkeren en werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,74 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-036132)

Aanhouding na poging diefstal

Man probeert een condoomapparaat van de muur te halen en wordt door de politie aangehouden

Vroomshoop

Politieagenten hielden vrijdag 25 maart rond 01.30 uur een 24-jarige man uit Vroomshoop aan De Koele in Vroomshoop. De man wordt ervan verdacht even daarvoor geprobeerd te hebben aan het Julianaplein een condoomapparaat van de muur te halen. Bij de verdachte werd gereedschap aangetroffen. Het apparaat bleek reeds half van de muur te zijn gehaald. De 24-jarige verdachte is voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-036146)

Technische verkeerscontrole

Politie hield een technische verkeerscontrole in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, A.I.D., Douane en Inspectie Verkeer en Waterstaat

Vriezenveen

Donderdag 24 maart hield de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, A.I.D., Douane en Inspectie Verkeer en Waterstaat van 06.00 tot 12.00 uur een technische verkeerscontrole aan de N36 in Vriezenveen. In totaal werden ongeveer 35 vrachtwagencombinaties, 15 kleine bedrijfsauto's en 7 personenauto's met aanhangers gecontroleerd. 16 processen-verbaal werden opgemaakt, namelijk voor: . 6x overbelading (drie chauffeurs moesten de lading ter plekke overladen) . 2x scherpe lading
. 2x APK vervallen van bedrijfsauto . 2x losse lading
. 1x overtreding in kader van de meststoffenwet . 1x overtreding in verband met rusttijden . 1x ontbreken tewerkstellingsvergunning (Poolse chauffeur overgedragen aan vreemdelingendienst) . 1x overtreding in verband met het op meerdere locaties lossen van vee

Door medewerkers van de Koninklijke Marechaussee werd nog een boete geïnd. Medewerkers van de Douane controleerden alle dieselvoertuigen op "rode" diesel (speciale diesel bestemd voor landbouwvoertuigen). Hierbij werden geen overtredingen geconstateerd. (05-035783)

Mishandeling en bedreiging

Twee 13-jarige jongens worden door een hen onbekende man mishandeld; politie is op zoek naar getuigen

Borne

Donderdagmiddag 24 maart fietsten een aantal jongens tussen 14.30 en 15.00 uur vanuit Almelo naar Borne. Onderweg stonden zij even stil. Een jonge vrouw kwam voorbijfietsen en moest om de jongens heen fietsen. Terwijl zij dit deed, schold zij de jongens uit. De jongens scholden terug en stapten even later weer op hun fiets en reden verder richting Borne. Op de Bornerbroeksestraat in Borne stond een man op het fietspad en versperde de jongens de weg. Hij bleek de vriend van de vrouw te zijn en was blijkbaar door haar ingelicht over hetgeen even daarvoor gebeurd was. Even later verscheen ook de vrouw op haar fiets. De man riep dat de jongens zijn vriendin niet moesten pesten en kwam dreigend op de jongens af. Hij sloeg vervolgens twee jongens in het gezicht en greep hen bij de keel. Gelukkig stopte op dat moment een auto en de bestuurder stapte uit. Hij riep de man dat hij de jongens met rust moest laten. De jongens fietsten vervolgens door naar Borne. De man stapte bij zijn vriendin achterop de fiets, waarna zij in de richting van Azelo fietsten. De twee jongens, beiden 13 jaar en wonende in Borne, alarmeerden de politie.

Het signalement van de man is als volgt: 18 à 20 jaar oud, heel kort stekelig haar en ongeveer 1.80 meter lang. Hij draagt twee oorringen in één oor, heeft diverse tatoeages op zijn armen en een wat schilferige en bultige huid op gezicht en armen.

Van de vrouw bestaat het volgende signalement: Ongeveer 18 jaar oud en lang krullend blond haar. Zij droeg kleding van het merk Lonsdale en sportschoenen van het merk Nike. Verder is bekend dat zij een bril droeg en een pleister in het gezicht had.

De politie is bezig met een onderzoek en komt graag in contact met de bestuurder van de auto, die gestopt is en de jongens te hulp is gekomen. Ook eventuele andere getuigen worden verzocht met de politie contact op te nemen. Zij kunnen zich melden op het politiebureau in Borne of telefonisch contact opnemen via het nummer 0900-8844. (05-035927)

---- --