Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 25 maart 2005

Tilburger gedupeerd na diefstal uit berging

TILBURG Een 31-jarige man uit Tilburg heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van diefstal van goederen uit zijn berging. Tot nu toe onbekende dieven hebben uit de berging van de Tilburger een dames- en een herenfiets, gereedschap ter waarde van in totaal bijna 1000 euro en 130 cds ter waarde van 2600 euro weggehaald. De Tilburger was vergeten de berging af te sluiten.

Man bekeurd na overtreding alcoholverbod

TILBURG Aan de Gasthuisstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag rond vier uur een 35-jarige man uit Tilburg bekeurd omdat hij het alcoholverbod negeerde. Agenten troffen de man aan de Gasthuisring met een blik bier aan. In verband met de vele overlastmeldingen die er kwamen vanuit de Gasthuisring en omgeving heeft de gemeente Tuilburg voor dit gebied een alcoholverbod afgevaardigd. De politie controleert hier strikt op.

Dronken bromfietsbestuurder van de weg gehaald

TILBURG Aan de Dubbeldamstraat in Tilburg hebben agenten gistermiddag om tien over vier een 52-jarige man uit Tilburg aangehouden. Bij een controle bleek dat de man onder invloed van drank was. In het politiebureau blies de man bijna 1.05 promille. De Tilburger kreeg een rijverbod van 3 uur en de politie maakt proces-verbaal op.

Politie pakt winkeldieven op

TILBURG In een winkel aan de Heuvelstraat in Tilburg hebben agenten gisteravond rond de klok van zes uur een 30-jarige man uit Tilburg en een 31-jarige plaatsgenote aangehouden. Zij hadden bloemen en ringen ter waarde van 29 euro uit een winkel in de Heuvelstraat gestolen.

TILBURG Twee Goirlese meisjes (14 jaar oud) werden gisteravond om halfacht aangehouden toen ze in een winkel aan de Heuvelstraat betrapt werden bij de diefstal van oorbellen ter waarde van 6 euro.

Agenten pakken veelplegers op

GOIRLE Aan de Melkweg in Goirle hebben agenten gisteravond om tien voor negen een 31-jarige Tilburger en een even oude Goirlese vrouw aangehouden. Het duo wordt verdacht van een auto-inbraak in de Willem II straat eerder op de dag.

Gisteravond rond ten over halfnegen werd de politie gealarmeerd omdat de Tilburger aan de melkweg in Goirle met een mes stond te zwaaien en vernielingen had gepleegd. Als de agenten de Tilburger onderwerpen aan een veiligheidsfouillering treffen ze in de kleding van de man een tankpasje aan. Dit tankpasje was gistermiddag rond kwart voor vijf gestolen bij een auto-inbraak in de Willem II straat in Tilburg. Het signalement dat getuigen van deze inbraak hadden gegeven van de vrouw die bij de auto-inbraak betrokken was, kwam overeen met de vrouw die de agenten aan de Melkweg in Goirle aantroffen. De vrouw werd hierop ook aangehouden.

Omdat beide verdachten veelplegers zijn, werden ze in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in en na dit onderzoek worden de verdachten, conform het voor veelplegers geldende protocol overgedragen aan justitie.

Agenten houden man met mes aan

TILBURG Een 22-jarige man uit Tilburg, die flink onder invloed van drank was, is gisteravond om halftien aan de Antony Moddermanstraat in Tilburg aangehouden. Agenten waren naar deze straat gegaan omdat er gedreigd zou zijn met een mes. De aangehouden verdachte had een groot keukenmes bij zich. Dit mes is door de agenten in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt in verband met de Wet Wapens en Munitie.

Agenten pakken lastige stappers op

TILBURG Vannacht om tien over één hebben agenten aan de heuvel in Tilburg drie mannen uit Tilburg, Reusel en Hilvarenbeek opgepakt. De stappers, 18 en 19 jaar oud, werden vannacht wegens wangedrag door portiers uit een horecazaak gezet. De drie bleven echter bij deze zaak rondhangen en de portiers uitdagen. Als de agenten van het drietal vorderen om ter plaatse te vertrekken en ze voldoen er niet aan worden ze aangehouden.

Stapper opgepakt na mishandeling

TILBURG Een 19-jarige Amsterdammer is vannacht om tien voor vier op de Heuvel in Tilburg aangehouden. Agenten die dient deden bij het horecatoezicht zagen een opstootje ter hoogte van de Heuvelse kerk. Als zij gaan kijken wat er aan de hand is zien ze een man op de grond liggen die geschopt werd. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie de Amsterdammer aanhouden.

Zwerver slaapt leegstaand pand

TILBURG Vanmorgen om kwart over negen hebben agenten in een leegstaand gebouw aan de Swaardvenstraat in Tilburg een 52-jarige zwerver aangehouden. De man wordt verdacht van huisvredebreuk en was dit pand binnengedrongen om te gaan slapen. Een alarminstallatie verraadde zijn onwettige aanwezigheid.

Beekenaar botst met auto tegen boom

GOIRLE Een 27-jarige man uit Hilvarenbeek botste vannacht om tien voor twee met zijn auto tegen een boom. Dat gebeurde op de Turnhoutsebaan in Goirle. De man liep hierbij verwondingen aan het hoofd. Ambulancepersoneel heeft de man naar het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg gebracht. Daar werd de man ter observatie opgenomen. Omdat de man drank gebruikte heeft een arts een bloedproef van de Beekenaar afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Politie pakt mannen met drugs op

TILBURG Aan de gasthuisring in Tilburg hebben agenten vanmorgen om halftien een 32-jarige man uit deze stad aangehouden. De man had 7 bolletjes met harddrugs bij zich. De agenten hebben de bolletjes drugs in beslag genomen.

TILBURG Bij het skate-park aan de Gasthuisring hielden agenten vanmorgen rond de klok van tien uur een 20-jaruige man uit Tilburg aan. In de kleding van de man vonden de agenten 17 bolletjes met cocaïne. De aangetroffen drugs zijn in beslag genomen.

Politie onderzoek beroving Tilburgse man

TILBURG Vanmorgen heeft de politie een aangifte opgenomen van een 43-jarige man uit Tilburg. De man werd gisteravond tussen kwart voor tien en kwart over tien in het Westerpark in Tilburg beroofd van zijn portemonnee en een pakje shag. De man die op een bankje zat werd door een nog onbekende man benaderd. De man vroeg hem aanvankelijk om geld om drugs te kopen. Toen het slachtoffer aangaf geen geld bij zich te hebben werd hij tegen de grond gewerkt en werden de portemonnee en een pakje shag uit zijn kleding gehaald. In de portemonnee zaten onder andere een bankpas en de identiteitskaart van het slachtoffer.

Tilburger aangehouden na diefstal doe-het-zelf zaak

TILBURG Vanmorgen om tien over elf hebben agenten in een doe-het-zelf zaak aan de Hestiastraat in Tilburg een 42-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij was in deze winkel betrapt bij de diefstal van handgereedschap ter waarde van bijna 10 euro.

Auteur: Carel Bouman