Politie Gelderland-Midden

Arnhem - politie pakt acht verdachten op na vechtpartijen
Publicatiedatum: 25-03-2005

Na een drietal vechtpartijen in de Arnhemse binnenstad heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag in totaal acht verdachten opgepakt. Rond kwart over twee ging het mis voor een zaak aan de Pauwstraat. Surveillerende agenten stuitten op een vechtpartij tussen enkele jongeren en trachtten de gemoederen te bedaren. Daarbij wilden de agenten een groep jongeren de straat uit begeleiden om de rust op straat te herstellen. Een 31-jarige man uit Wijchen weigerde aan de bevelen van de politie te voldoen en sloeg een agent in het gezicht. Hij werd aangehouden. Drie anderen, een 19-jarige man uit Swifterbant, een 24-jarige man uit Nieuwegein en een 25-jarige Waalwijker, werden aangehouden wegens belediging. Rond kwart voor vier werd de hulp van de politie ingeroepen bij een vechtpartij op de Hoogstraat. Daar aangekomen bleek de agenten dat er niet meer gevochten werd. Wel meldde zich een 22-jarige Arnhemmer die verklaarde klappen te hebben gekregen van een andere man. Deze werd even later op aanwijzen van het slachtoffer en getuigen op de Korenmarkt. Het gaat om een 26-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer. Twee mannen van 22 en 26 jaar uit Renswoude en een 25-jarige Arnhemmer werden omstreeks kwart over vier in een zaak aan de Varkensstraat aangehouden na een melding van een vechtpartij. De 26-jarige Renswoudenaar is kort daarna meteen weer vrijgelaten omdat hij nergens schuld aan had. De overige twee verdachten waren slaags geraakt nadat de één opmerkingen zou hebben gemaakt over de kleding van de ander. Alle verdachten zijn in de loop van vrijdag weer vrijgelaten met een proces-verbaal. Voorzover bekend waren er bij de voorvallen geen gewonden gevallen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - man opgepakt na bedreiging ex

Publicatiedatum: 25-03-2005

Een 22-jarige man uit Haarlem is donderdagavond door de politie van Arnhem aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. De Haarlemmer zou in de loop van de avond zijn 18-jarige ex-vriendin hebben bedreigd met de dood. Dat gebeurde in de zaak waar zij aan het werk was in het centrum van Arnhem. Ook zou hij daar een ruit hebben vernield. Gewaarschuwde agenten hielden de man even later op het Velperplein aan. Problemen als gevolg van het verbreken van de relatie zouden de aanleiding zijn tot het conflict tussen bieden. Door het slachtoffer is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 25-03-2005

De Arnhemse politie heeft donderdag na meldingen van winkeldiefstallen vier verdachten aangehouden. Op de Dr. C Lelyweg werd rond kwart over één een 32-jarige Arnhemmer betrapt toen hij rookwaren meenam zonder te betalen. De man werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Na verhoor kreeg de Arnhemmer een dagvaarding. Een 33-jarige vrouw uit Arnhem werd rond half vier aangehouden in een zaak in het winkelcentrum Kronenburg. De vrouw zou voor ruim 30 euro aan kleding hebben gestolen en werd aan de politie overgedragen. De vrouw is later na verhoor vrijgelaten met een proces-verbaal. In een zaak aan de Kleine Oord werden rond acht uur een 56-jarige vrouw en een 62 jarige vrouw aangehouden. Beiden worden ervan verdacht levensmiddelen te hebben meegenomen zonder af te rekenen. Door de politie werden beiden na verhoor weer vrijgelaten met een boete.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---