Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


25 maart 2005


AALTEN - Automobiliste ramt paaltje


Een 41-jarige automobiliste uit Aalten heeft donderdagavond (24/3) op de Varsseveldsestraat een paaltje geramd en heeft vervolgens de plaats van de aanrijding verlaten. De vrouw ramde rond 22.00 uur het paaltje en zei tegen omstanders dat zij niet de politie moesten bellen. Vervolgens ging de vrouw er vandoor. De politie hield haar later aan nabij een caë. Controle wees uit dat zij onder invloed van alcohol was. Zij blies op het bureau een promillage van 1,2. De politie maakte proces-verbaal op.


DOETINCHEM - Politie pakt fietsendief


De politie heeft donderdagavond (24/3) in zijn woning in Doetinchem een 14-jarige jongen aangehouden nadat hij kort daarvoor een fiets had gestolen. Een 21-jarige plaatsgenoot zag dat de verdachte rond 22.10 uur bij de Veemarkthallen op zijn fiets wegreed. De eigenaar van de fiets lichtte de politie in die aan de hand van het signalement de jongen aanhield. Bovendien bleek de jongen in het bezit te zijn van enkel XTC-pilletjes aan. De politie nam de jongen mee naar het bureau en lichtte zijn vader in. De politie maakt een proces-verbaal op.


DOETINCHEM - Serie woninginbraken


Inbrekers hebben donderdag (24/3) drie woningen aan de Doctor Huber Noodtplaats bezocht. Van één woning werd de deur opengebroken maar uit de woning is niets verdwenen. Uit een andere woning verdwenen onder meer enkele horloges en een halsketting. De daders verwijderden een ruit van de voordeur en kwamen zo de woning binnen. Wat uit de derde woning gestolen is, is nog niet bekend.
De politie stelt een onderzoek in naar deze serie inbraken.


DOETINCHEM - Hond oorzaak brand


Een hond heeft donderdagavond (24/3) vermoedelijk in een woning aan de Jura een brandje veroorzaakt. De brandweer kreeg rond 21.25 uur melding van een woningbrand en was snel ter plaatse. Bij aankomst van de brandweerlieden was het vuur reeds uit. Vermoedelijk is één van de twee honden op het fornuis gesprongen waardoor een elektrische vlamontsteker in werking trad en een rol folie op het fornuis vlam vatte. Er ontstond voornamelijk rookschade.


Einde berichten


.



---- --