Gemeente Helden

Nationale Sportweek in Helden: doe mee aan de Heldense sportactiviteiten
Je hoort het regelmatig op straat: ´Ja, binnenkort begin ik weer`, of ´Ik heb écht geen tijd!´. Tijdens de Nationale Sportweek van 25 maart tot en met 3 april worden alle Nederlanders die al zo lang van plan zijn te gaan sporten over de streep getrokken. Sommigen zijn bang dat ze niemand kennen bij de vereniging, anderen zijn onzeker of ze wel ´mee kunnen komen`. Een aantal weet misschien niet eens dat er zo vlak bij huis zoveel te doen is. Tijdens de Nationale Sportweek presenteert de sport zich in heel Nederland van zijn beste kant! Dit is niet alleen voor sportieve landgenoten, maar juist voor al die mensen die misschien best willen, maar nog steeds niet de kans, de moed of de gelegenheid kregen om aan de slag te gaan. Sportis immers gezond, het bevordert de integratie en de sociale contacten. Tevens biedt de Nationale Sportweek verenigingen en andere sportaanbieders een sterkere basis voor de toekomst. Speerpunt van deze sportieve week is om sport in de buurt onder de aandacht te brengen. Want juist díe is zo toegankelijk en dáár ontmoet je de mensen uit je eigen buurt en omgeving.

Sportactiviteiten in Helden
Voor de gemeente Helden is meedoen aan de Nationale Sportweek belangrijk. Dus ook hier wapperen van 25 maart tot en met 3 april de vlaggen van sportclubs, hangen er op diverse plekken spandoeken van de Nationale Sportweek én worden er speciale sportactiviteiten georganiseerd.
Bijvoorbeeld de Sportexpresse, het Heldense sportstimuleringsproject voor de brugklassers van het Bouwens van der Boijecollege. De brugklassers kunnen proeven aan allerlei sporten zoals, zwemmen, duiken, handboogschieten, atletiek, basketbal, tennis, handbal en tafeltennis. Dit alles vindt plaats in de sporthal en gymzalen in Panningen en bij verenigingen. Meer informatie over deze activiteit is te verkrijgen bij dhr. A. Krebbers op telefoonnummer (077) 306 88 88.

Een andere activiteit die deze week wordt georganiseerd is ´Sporten is cool`. Dit vindt plaats op het onlangs tot ´Nationaal Sportpark van het jaar 2004` uitgeroepen THYAS-sportcomplex bij het Bouwens van der Boijecollege in Panningen. Schoolgaande kinderen en jongeren kunnen een driedaagse kaart kopen voor een avontuurlijk en cool programma met onder andere een atletiekzeskamp, handboogschieten op de Robin Hood-manier, klimmen op een klimwand en speuren met een echte GPS. Dit alles vindt plaats op zaterdag 26 maart, zaterdag 2 april en zondag 3 april. Op zondag 3 april mogen de pa´s en ma´s (en anderev olwassenen) ook een kijkje komen nemen tijdens de open dag op het THYAS-complex. Ook voor de volwassenen is er nog sensatie te beleven, wat dacht u van een rondje skaten of het
grootste hoogteparcours van Europa beklimmen. Wilt u meer informatie over ´Sport is cool` of over aanmeldingen, kijk dan op de website www.breakoutevenementen.nl of bel met (0475) 50 19 30.

Niet alle evenementen van de Nationale Sportweek worden op het droge gehouden. De Heldense zwemvereniging houdt een
speedo-jaargang-wedstrijd. Deze activiteit kunt u op 2 en 3 april bijwonen. Op zaterdag 2 april is er ook nog een open training en bestaat er de mogelijkheid om onder water te hockeyen. Op zondag 3 april vindt de laatste wedstrijd voor plaatsing provinciale kampioenschappen en Nationale kampioenschappen voor jeugd t/m 12 jaar plaats. Al deze activiteiten zijn bij te wonen in zwembad De Waterloat. Meer nieuws of informatie hierover is te verkrijgen bij dhr. A.M.J. Vullings op telefoonnummer (077) 307 89 96 of op de website www.heldensezwemvereniging.nl.

En dus wapperen op enkele plekken in de gemeente Helden de vlaggen van sportclubs én ziet u binnenkort enkele spandoeken van de Nationale Sportweek hangen. Extra aantrekkelijk is dat sportwinkels hun klanten bij besteding van 25,- aan sportartikelen in die periode, het Nationale Sportgeschenk aanbieden.

Kom zelf in actie!

Meer algemeen nieuws over de nationale Sportweek vindt u op de website www.nationalesportweek.nl. De Nationale Sportweek komt pas echt tot bloei als zoveel mogelijk mensen sportief aan de slag gaan. De gemeente Helden heeft veel moois in huis wat sport betreft. Laat de Sportweek de aanleiding zijn om daarmee, indien het er nog niet eerder van kwam, kennis te maken en ga eens een kijkje nemen bij een Heldense sportvereniging van uw keuze of laat u informeren! Druk hier op sportverenigingen in Helden voor alle Heldense sportverenigingen en sportaccommodaties overzichtelijk vermeld.

8-3-2005 12:14