Gemeente De Ronde Venen


Project Kies voor Hart en Sport gaat van start

Het project Kies voor Hart en Sport' gaat dit jaar in De Ronde Venen van start tijdens de Nationale Sportweek (25 maart 3 april). Kies voor Hart en Sport' bestaat uit sportkennismakingslessen tijdens en na schooltijd. Kinderen van groep 5 tot en met 8 kunnen zo in een vertrouwde omgeving kennis maken met verschillende sporten. Het project maakt deel uit van de Breedtesportimpuls.

In het kader van de Breedtesportimpuls wil de gemeente De Ronde Venen met het project Kies voor Hart en Sport' de drempel voor basisschoolleerlingen verlagen om naar een sportvereniging toe te stappen. Sportverenigingen geven tijdens schooltijd één kennismakingsles op de basisschool. Zo krijgen de kinderen in een vertrouwde omgeving meer inzicht in de sportmogelijkheden in hun omgeving. Daarnaast wordt aan de docenten van de scholen lesmateriaal aangeboden om met de kinderen thema's als sport, gezondheid en verantwoord eten te bespreken.

Via de scholen hebben de kinderen begin dit jaar een boekje met de naschoolse cursussen ontvangen. Daarin stonden de sportverenigingen met tekst en uitleg vermeld. De kinderen konden onder andere kiezen uit scubadiving, handbal, squash, jazzballet en verschillende vechtsporten. Via een aanmeldingsformulier konden ze zich vóór 3 februari opgeven voor een cursus. In totaal doen ongeveer 20 verenigingen mee met het project. Voor het project hebben zich ongeveer 370 kinderen opgegeven.