Politie Groningen

Persberichten zondag 27 maart 2005 (Eerste Paasdag)

provincie Groningen 27-03-2005 -

Groningen: man aangehouden na vernieling

De politie heeft zaterdagochtend in een woning aan de W.A. Scholtenstraat een 20-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De verdachte had vlak voor zijn aanhouding een voordeur van een andere woning aan de W.A. Scholtenstraat vernield. Dit door een stoeptegel tegen de deur te gooien. De Stadjer ging na zijn daad de betreffende woning binnen. Hij werd ingerekend en op het politiebureau gehoord. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: wildplasser beledigt agenten

De politie heeft zaterdagnacht 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen. De Stadjer urineerde tegen de Martinitoren, maar werd dit gezien door politieagenten. Hij kreeg vervolgens een bekeuring. De man gedroeg zich echter vervelend en tegendraads tijdens het bekeuringgesprek, waarna hij werd meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor werd de verdachte met een bekeuring op zak in vrijheid gesteld. Bij het verlaten van het politiebureau beledigde de 23-jarige de politiemannen met enkele scheldwoorden. Hij werd wederom aangehouden. Na verhoor mocht de Stadjer weer van zijn vrijheid genieten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer voor mishandeling aangehouden

In de Poelestraat heeft de politie zaterdagnacht een 21-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De verdachte werd op aanwijzing van enkele getuigen ingerekend, nadat hij een 23-jarige man uit Alphen aan de Rijn had mishandeld. Het slachtoffer bleek een behoorlijke hoofdwond te hebben. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar zijn wond werd gehecht. De Stadjer is ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: vernielzuchtige jongens aangehouden

De politie heeft zaterdagavond op de Stationsweg twee jongens van 11 en 15 jaar, beiden uit Delfzijl, aangehouden voor openlijke geweldpleging en diefstal. Door een getuige was gezien dat het duo een prullenbak op het station in brand hadden gestoken, een damesfiets hadden vernield en een tweede fiets hadden weggenomen. De jongens werden door de politie achter een heg bij het station aangetroffen en aangehouden. Beide verdachten zijn gehoord en werden daarna aan hun ouders overgedragen. Beide fietsen werden veiliggesteld op het politiebureau.

Delfzijl: hennepkwekerij in leegstaande woning opgerold

In een leegstaande woning aan de Finsestraat heeft de politie zaterdagochtend een hennepkwekerij opgerold. De politie constateerde een sterke hennepgeur bij het pand. In de woning bleken twee slaapkamers te zijn ingericht als professionele hennepkwekerij. De kwekerij met 247 oogstrijpe hennepplanten en 250 stekjes werd met toebehoren opgeruimd en vervolgens vernietigd. De huurder van het pand zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Midwolda: snorfietser zwaar gewond na val

Een man uit Midwolda is zaterdagochtend op de Hora Siccemaweg zwaar gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man reed op zijn snorfiets en is door onbekende reden van de weg geraakt en komen te vallen. Enkele voorbijgangers, waaronder een politieman troffen de het slachtoffer onder zijn snorfiets aan. Zij verrichtten vervolgens enkele levensreddende handelingen, waarna het slachtoffer werd overgedragen aan het ambulancepersoneel. De snorfietser werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Westerbroek: ongeval met drank

De politie heeft zaterdagnacht op de snelweg A7 een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer was met zijn auto in de linkerberm gereden en vervolgens tegen de vangrail gebotst. De auto raakte door de botsing zwaar beschadigd. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,5 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop vorderde de politie zijn rijbewijs in. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op. De auto van de Stadjer werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Veendam/Hoogezand: rijden onder invloed

In het Julianapark in Veendam heeft de politie zaterdagnacht een 22-jarige man uit Veendam aangehouden voor rijden onder invloed. De Veendammer reed met gedoofde lichten in het park, waarna hij door de politie werd gecontroleerd. De bestuurder bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij omgerekend 1,15 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten. Ook een 19-jarige jongen uit Hoogezand werd zaterdagnacht op de Erasmusweg in Hoogezand gecontroleerd. De Hoogezandster bleek omgerekend ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. Na verhoor mocht de verdachte het politiebureau verlaten De politie maakt in beide gevallen proces-verbaal op.