Ingezonden persbericht


Kasteelpleinfestijn in kasteel Hoensbroek
Pasen 27 en 28 maart

Paaszondag en Paasmaandag (27 en 28 maart) vindt het Kasteelpleinfestijn plaats in kasteel Hoensbroek. Het kasteelpleinfestijn is een avontuurlijk familie-evenement in het kader van het "Jaar van het kasteel". Er is marionettentheater, vrolijke middeleeuwse muziek, je komt de kwakzalver tegen en je kunt deelnemen aan de familietocht!

Marionettentheater Plansjet

De poppenkunstenaars van theatergroep Plansjet spelen een voorstelling voor jong en oud. Ze ontroeren kinderen en volwassenen met hun marionetten. Ze verstaan de kunst om de poppen tot leven te wekken. De poppenspelers gaan gekleed in middeleeuwse klederdracht en laten een bonte verzameling marionettenpoppen voor je dansen. Tijdens deze dansen als de paardendans en de steltendans, spelen de artiesten middeleeuwse volksmuziek. Ze gebruiken daarbij traditionele instrumenten als de draailier, doedelzak, schalmei en de fluit.

Marionettentheater Plansjet fascineerde reeds velen in heel Europa met hun zelfgemaakte marionetten. Bij dit optreden moet je zeker bij zijn!

De kwakzalver

Last van een kwaaltje? Van hoofdpijn tot jeukende tenen. Vertel het de kwakzalver, hij heeft voor elke kwaal wel een pilletje. In zijn handkar heeft hij onder meer flesjes met medicijnen, potjes met stinkende zalf en gedroogde kruiden. Het volk stroomt toe om zijn verhaal te beluisteren. Maar wees gewaarschuwd, de middeleeuwse kwakzalver is een echte praatjesmaker.

Middeleeuwse muziek

Geniet van de vrolijke klanken van middeleeuwse volksmuziek. De in middeleeuwse kostuums gestoken muzikanten nemen je mee naar een muzikaal festijn uit vroegere tijden. De muzikanten zorgen voor een vrolijke sfeer, en spelen op instrumenten als bijvoorbeeld een doedelzak of een schalmei. Dit optreden is een festijn op zich!

Familietocht

Beleef tevens de familietocht; een tocht vol avonturen en ontdekkingen. Je volgt een speurtocht door het kasteel en gaat op zoek naar de zeven schatkisten. In deze kisten liggen een aantal 'Proeven van Bekwaemheid' verborgen. Het vervullen van deze opdrachten is noodzakelijk om de tocht goed te volbrengen. De familietocht biedt avontuur voor jong en oud!

Entree en openingstijden

Het Kasteelpleinfestijn in kasteel Hoensbroek vindt plaats op Paaszondag 27 en Paasmaandag 28 maart. De activiteiten vinden plaats tussen 11.00 en 16.00 uur. Kasteel Hoensbroek is iedere dag geopend van 10.00 - 17.30 uur. Je betaalt voor het Kasteelpleinfestijn slechts de normale entreeprijs van kasteel Hoensbroek. Volwassenen E 4,95, 65+ E 4,50, Kind 4 - 12 jaar E 3,25, Kind
Meer informatie

Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, Hoensbroek, 045 - 522 7272, www.kasteelhoensbroek.nl.


---- --