Oplossing voor fileprobleem op golfbanen

BERGSCHENHOEK, 20050330 -- Het is ergernis nummer één van de golfers op de Nederlandse golfbanen. Wachten op een traag spelende 'flight' voor je. De meeste golfbanen hebben regels om het zogenaamde 'slowplay' te voorkomen. Helaas komt het in de praktijk nog regelmatig voor dat een groep langzaam door de baan gaat. Soms door het spelniveau wat iets meer tijd vraagt. Vaak ook omdat golfers te veel treuzelen en niet de goede voorbereidingen treffen om met tempo door de baan te gaan. De oplossing blijkt simpel: één extra golfbal bij je dragen.


Reden voor TheTeeBox, leverancier van praktische golfartikelen en golfgadgets, om hier onderzoek naar te verrichten en een oplossing te bieden. 'Natuurlijk gaat er veel tijd verloren met het zoeken naar golfballen die zijn beland in de bosjes of het water', aldus Kari Schellekens van TheTeeBox. Wat echter even zoveel tijd kost is wanneer golfers vanaf de afslag hun eerste bal slecht afslaan. Vaak word dan een provisionele bal of nieuwe bal geslagen. 'En dat is het moment dat er veel tijd verloren gaat', volgens Schellekens. 'Veel golfers lopen terug naar hun tas om een nieuwe golfbal te pakken en een nieuwe tee.' Het tijdsverlies door deze slechte voorbereiding van de golfer is aanzienlijk. Die ene minuut kan in het ergste geval voorkomen bij 18 holes. Uitgaande van een groep van 3 personen is het tijdsverlies dus maximaal een uur. 'Gelukkig gaat het niet bij iedere hole en bij iedere speler telkens fout' is de nuance die Schellekens gelijk aan wil brengen.

De oplossing voor het probleem is volgens Schellekens heel simpel: 'Golfbanen zouden spelers moeten verplichten de teebox met 2 ballen en 2 tees te betreden als men gaat afslaan. Mocht de eerste bal dan niet goed terecht komen is een tweede bal en tee direct voorhanden en is direct 1 minuut tijd bespaard.' The TeeBox heeft haar inkopers direct op pad gestuurd met de opdracht een oplossing te vinden die dit praktisch mogelijk maakt. Die oplossing is gevonden in het handige houdertje 'Qwik Caddie' welke de golfer makkelijk aan zijn of haar broekriem kan bevestigen. In het houdertje kunnen gemakkelijk twee golfballen en twee tees worden meegedragen gedurende de hele golfronde.

The TeeBox heeft reeds alle golfbanen en golfshops benaderd met de resultaten van het onderzoek en het product 'De Qwik Caddie was direct een succes en golfbanen en shops hebben gretig ingetekend op de introductieaanbieding', aldus Schellekens. 'Als fanatieke golfer hoop ik dat iedereen ons advies ter harte neemt en het fileprobleem op de golfbanen daarmee snel is opgelost. Daar is iedereen bij gebaat.'