Gemeente Venlo


Informatieavond inrichtingsplan Aalsbeek

Op woensdag 30 maart vindt een informatieavond plaats over de ontwikkelingen in het gebied rond de Aalsbeek. De avond start om 20.00 uur in gemeenschapshuis "Trianon" aan de St. Sebastianusstraat in Steyl.

De aanleg van de Rijksweg A73-Zuid is een aanzienlijke ingreep binnen de gemeente Venlo, die een grote invloed heeft op het woon- en werkgebied van haar inwoners. Rondom het gebied de Aalsbeek zijn een aantal ontwikkelingen gaande die om afstemming vragen.

Er worden bijvoorbeeld veel van de huidige Oost-West verbindingen doorsneden. Tevens is er de wens om tussen Tegelen en Belfeld een groene stedelijke zone en ecologische verbindingszone in te richten.

Om al deze ontwikkelingen in het gebied rond de Aalsbeek goed op elkaar af te stemmen is een nieuw inrichtingsplan nodig. De planvorming is opgenomen in het jaarplan 2005 van de Reconstructie Noord en Midden Limburg. In opdracht van Dienst Landelijke Gebied (DLG), in samenspraak met de gemeente Venlo en het Waterschap Peel en Maasvallei wordt momenteel gewerkt aan het opstellen en afronden van dit plan.

De conceptvisie is op dit moment gereed en daarom willen wij geĂŻnteresseerden graag informeren over het initiatief en mee laten denken over deze conceptvisie.

U bent van harte welkom op deze informatieavond.