Ministerie van Algemene Zaken

Wetenschappelijke raad voor het regeringsbeleid/wrr


Persbericht
17 maart 2005

Conferentie wrr en ser over maatschappelijke dienstverlening

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) en de Sociaal- Economische Raad (SER) organiseren op woensdag 30 maart 2005 van 10.00 tot 16.00 uur een conferentie over 'Goede diensten, publieke zaak'. Plaats: Oude Vergaderzaal van de Tweede Kamer, ingang Binnenhof 1a, Den Haag.
De conferentie wordt geopend door minister-president Balkenende.

De conferentie staat in het teken van het verbeteren en vernieuwen van de dienstverlening in het onderwijs, de zorg, het welzijn, de volkshuisvesting en de arbeidsbemiddeling. Over dit onderwerp heeft de WRR in december advies uitgebracht: Bewijzen van goede dienstverlening. De SER zal in april hierover eveneens een advies uitbrengen: Ondernemerschap voor de publieke zaak. Met deze conferentie start een serie debatten over dit thema met professionals, burgers, bestuurders, overheden en politici. De uitkomsten van de debatten zullen worden gebundeld en ingebracht in het Project Andere Overheid.

Na de opening door de minister-president zal prof. Pauline Meurs, raadslid van de WRR, ingaan op de dilemma's waar maatschappelijke dienstverleners mee te maken hebben. Prof. Herman van Gunsteren doet vervolgens een voorstel voor nieuwe praktijken om te leren en te innoveren. Aan het begin van de middag zal SER-voorzitter Herman Wijffels de belangrijkste conclusies uit het SER-advies presenteren. Publicist Pieter Hilhorst zal de deelnemers en sprekers interviewen en uitnodigen hun bijdrage te leveren aan het debat. Bij het onderwerp nauw betrokken Tweede Kamerleden krijgen, tot slot, de gelegenheid hun visie te geven op hun ideale professional, bestuurder of maatschappelijke ondernemer.

MINAZ/WRR, 17.03.05, 09.37 uur