Gemeente Coevorden

Werken Recreëren

Adres gemeente coevorden: postbus 2 7740 AA Coevorden Tel (0524) 59 85 98 Fax (0524) 59 85 55 info@coevorden.nl

Wethouder Bouwers: "De schop gaat de grond in"

Start uitvoering Wensbeeld Coevorden

De werkzaamheden aan de Coevorder binnenstad gaan nu écht van start. Op woensdagmiddag 30 maart begint de sloop van het voormalige gasfabriek van Rendo gelegen aan de Spoorhavenstraat en het Koedijkje. Na de sloop en sanering van de grond krijgt dit gebied een aantrekkelijke nieuwe invulling volgens het Wensbeeld van Coevorden. Deze woensdag zal dan ook een keerpunt markeren in de toekomst van de Coevorder binnenstad.

Wethouder Bouwers Wethouder Bouwers

De sloop- en sanering van het voormalige gasfabriekterrein markeert de start voor de vernieuwing van het zuidoostelijk deel van de binnenstad. Rond de Bentheimerstraat, Oostersingelgebied, Spoorhavenstraat en het Koedijkje gaat het nodige gebeuren. Gemeente Coevorden heeft met het gebied een duidelijk doel voor ogen. Het terrein wordt getransformeerd in een bijzonder woongebied met woningen en appartementen aan het water. "Ik ben zeer verheugd dat de schop nu eindelijk de grond in gaat!", vertelt wethouder Henk Bouwers. "Het Wensbeeld Coevorden wordt nu daadwerkelijk gerealiseerd."

Waterpoort

Sinds het Wensbeeld centrum Coevorden in december 2001 is verschenen is nu de vierde variant voor het zuidoostelijk deel van de binnenstad gepresenteerd. Een maquette van deze variant staat in de etalage van het Infocentrum Coevorden Beweegt. De Bentheimerbrug wordt eveneens flink aangepakt om samen met de nieuwe havens de waterpoort van Coevorden te worden. Hierdoor versterkt het water in het zuidoostelijk deel van de binnenstad de karakteristieke cultuurhistorische kenmerken van de stad Coevorden.

Bastions

Ook de herbouw van het Bastion aan de Dwenger is een mooi voorbeeld van een ander cultuurhistorisch kenmerk van de stad. De bouw van Bastion Holland aan de Dwenger is in volle gang. Als alles volgens planning verloopt, is het bastion in mei klaar. Bastion Holland is de eerste van drie bastions die de vestingstructuur van Coevorden gaan versterken. De andere bastions komen op de hoeken bij de Melkkade en de Oostersingel.

Coevorden Beweegt

Lees alles over het stadsvernieuwingsproject op de speciale website www.coevordenbeweegt.nl.

Coevorden Beweegt