Gemeente Heerlen

Nederlands kampioen Klimmen

Heerlen huldigt Rasjel Nilwik

Op woensdag 30 maart wordt Rasjel Nilwik namens de gemeente Heerlen gehuldigd door wethouder Thei Vrolings. De huldiging gebeurt om 15.30 uur in de Romeinenzaal van het stadhuis. Rasjel Nilwik valt deze eer te beurt omdat zij op 4 december 2004 Nederlands kampioen klimmen werd.

Rasjel Nilwik is geboren in1984 en klimt sinds juni 1996. Ze begon haar carrière op 12-jarige leeftijd bij klimcentrum Neoliet Heerlen. Daar werd al snel duidelijk dat ze veel talent heeft voor de klimsport. Ze beweegt soepel, vrij, erg nauwkeurig en snel. Dat zijn voor het klimmen belangrijke elementen. Inmiddels heeft ze de nodige discipline en heeft ze geleerd energie af te blazen. Dat was (en is soms nog steeds) hard nodig. Rasjel kon aardig uit haar slof schieten als een keer een route niet lukte zoals ze graag wilde. Ze dreigde ook regelmatig met stoppen. Gelukkig duurde dat nooit lang en heeft ze door hard trainen haar huidige niveau bereikt. Door de jaren heen heeft Rasjel verschillende trainers gehad. Op dit moment wordt ze getraind door haar vriend Loek Mevissen.

Ambities

De ambities van Rasjel Nilwik liggen op het gebied van wedstrijd klimmen. Ze wil nog jaren Nederlands kampioen zijn. Maar ook internationaal wil ze steeds beter presteren. Onlangs kwam ze in het nieuws, toen ze als tweede dame een route op niveau 8a klom. Hiermee heeft ze een behoorlijke stap gezet op weg naar de internationale top. Haar hart ligt echter bij het klimmen op de rotsen. In de Ardennen, maar vooral ook in Frankrijk en Spanje zijn hiervoor legio mogelijkheden. Ook op dit gebied wil ze haar prestaties nog verbeteren.

Student
Rasjel Nilwik is eerste jaars student aan de Universiteit Maastricht (bewegingswetenschappen) en aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen (fysiotherapie). Vorig jaar deed ze examen op het Grotius College. Bij Klimcentrum Noeliet Heerlen werkt ze als sportinstructrice, barmedewerkster en trainer voor ongeveer een dag per week.

Voor de redactie:
Informatie over haar wedstrijdloopbaan en van de internationale- en jeugdcompetities vindt u op http://competitie.climbing.nl/klimmers/nilwik.html

Gemeente Heerlen, 18 maart 2005
Afdeling Communicatie

Monique Leurs, tel. (045)5604070

persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------


---- --