Digitale Gemeente Houten

Lezing over "Sleuteloog" van Hella Haasse in Bibliotheek Houten

vrijdag 18 maart 2005 - Bron: Bibliotheek Houten

Op woensdag 30 maart wordt in de bibliotheek van Houten een lezing gehouden over het boek "Sleuteloog" van Hella Haasse. Neerlandica en docente Communicatie Thérèse Dona behandelt dan de belangrijkste thema's, recensies en gaat kort in op het overige werk van Hella Haasse.

Sleuteloog is de meest recente roman van Hella Haasse, die voor haar veelzijdige, veelomvattende oeuvre de Prijs der Nederlandse Letteren 2004 kreeg uitgereikt.
De kwaliteit van Haasses werk is boven iedere twijfel verheven. In 56 jaar schreef zij een magistraal oeuvre bij elkaar. Dit oeuvre, dat een jury onder voorzitterschap van Jozef Deleu besloot te bekronen om "de artistieke en menselijke waarde" ervan, omvat meer dan zeventig titels: romans, toneel en essays. En nog altijd maakt Hella Haasse, 86 jaar, niet de indruk uitgeschreven te zijn. "Ervaringen die ze met zich meedraagt verwoorden", dat beschouwt ze als haar taak, zei ze in 2002 in Trouw. "Ik besta pas als ik daar iets mee gedaan heb. Het houdt pas op als ik dood ben."

Over Sleuteloog schreef de pers:

- Een roman die de perfectie benadert

- Een onthullend en wonderlijk goed geslaagd verhaal
- Sleuteloog is een verhaal waar alles in zit: drama, spanning, intrige, huwelijksbedrog, verbroken vriendschap en veel botsingen tussen Indië en Holland, matbruin en blank, hele en halve totoks'.''
- Wonderschone roman waarin de hoofdpersoon wordt meegesleept in een niets ontziend zelfonderzoek rond haar Indië-verleden.

Thérèse Dona studeerde Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam, specialisatie Moderne Letterkunde en bijvak Kunstfilosofie. Ze is als docente Communicatie verbonden aan Saxion Hogeschool Ijselland. Daarnaast geeft ze lezingen over haar echte liefde, de literatuur en interviewt ze schrijvers.

De lezing wordt gegeven in het gebouw van de Bibliotheek Houten, Onderdoor 158. Voorverkoop van toegangsbewijzen vindt plaats bij de bibliotheek en bij boekhandel Wijs, Spoorhaag 144, te Houten.

Aanvang:20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Prijs: 7,50 inclusief koffie. U-pas houders 3,75 Voor meer informatie, aanmelding of een folder kunt u terecht bij de Bibliotheek Houten.
tel.: 030-6375938.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).