Gemeente Wijk bij Duurstede

Fruittelers genomineerd voor Agrarisch Ondernemer 2005

Theo en Martine Vernooy uit Cothen zijn n van de vijf genomineerden voor de verkiezing Agrarisch Ondernemer 2005. Aan deze verkiezing die dit jaar voor de tiende keer wordt gehouden, is een hoofdprijs verbonden van 12.500 euro. Naast deze hoofdprijs zijn er nog een aanmoedigingsprijs en een publieksprijs te winnen. Minister Veerman van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) reikt de prijzen uit. Op 30 maart wordt in Theater en Congrescentrum De Flint in Amersfoort bekend gemaakt wie in de prijzen is gevallen.

Theo en Martine Vernooy zijn hier in de regio bekend door hun Kersenfestival, waarmee jaarlijks duizenden bezoekers uit alle windrichtingen naar hun fruitbedrijf in Cothen worden getrokken. In het juryrapport staat dat zij daadkrachtige ondernemers zijn die op creatieve wijze de consument verleiden tot consumptie. Ook worden zij omschreven als echte vaklui die continu bezig zijn met het moderniseren van hun bedrijf.

Voor meer informatie en de tekst van het juryrapport kunt u kijken op: www.agrarischondernemer.nl. Ook kunt u tot 29 maart uw stem uitbrengen op deze website!

Geplaatst op: 21-03-2005 11:17:00