Gemeente Grootegast


Informatieavond Kuzemerkooi Oldekerk.

Op 30 maart a.s. 's avonds acht uur wordt er in het gebouw "Ons Centrum" (achter de geref. kerk) in Oldekerk een informatieavond gehouden waarin de voortgang van het project "Kuzemerkooi" zal worden toegelicht.
Doel van dit project is de versterking van recreatieve-, natuur-, landschappelijke- en cultuurhistorische waarden om hiermede een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van de plattelandsregio. Het gebied krijgt o.a. een functie als "uitloopgebied" voor het dorp Oldekerk en wordt toegankelijk gemaakt d.m.v. de aanleg van fiets- en wandelpaden.
De situatie in het gebied van rond 1850 is als uitgangspunt genomen voor het inrichtingsplan, dat o.a. voorziet in de aanleg van enkele eikenbosjes en een eendenkooi. Ook is in het project opgenomen een algehele reconstructie van de Kuzemerweg.
De Stichting Kuzemerkooi is de bedenker van dit landschapsplan. Het is de bedoeling het gebied Kuzemerkooi, na voltooiing van de werkzaamheden aan deze stichting in beheer over te dragen. Voordat met het werk kan worden begonnen zal er o.o. nog een procedure tot wijziging van het bestemmingsplan moeten worden doorlopen. Het is de bedoeling dat op de voorlichtingsavond informatie zal worden gegeven door:

- de gemeente over de procedure wijziging bestemmingsplan en de plannen voor de verbetering van de Kuzemerweg.

- de Stichting Landschapsbeheer Groningen over de uitvoeringsmaatregelen

- de Stichting Kuzemerkooi over de wijze waarop de basisscholen, het AOC en het dagverblijf "Ienemane" bij het project worden betrokken. Omwonenden en overige belangstellen worden van harte voor deze informatie/voorlichtingsbijeenkomst uitgenodigd.
---

(c) 2003 Gemeente Grootegast