Technische Universiteit Eindhoven

16 maart 2005

PERSBERICHT

Joost Prinsen in jury

NK Beleidsdebatteren op TU Eindhoven

Woensdagavond 30 maart wordt in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) de finale-avond gehouden van het Nederlands Kampioenschap Beleidsdebatteren. De vier meest welbespraakte teams van het toernooi zullen het dan tegen elkaar opnemen met als inzet de fel begeerde titel Nederlands Kampioen. Tijdens deze avond zullen de halve finales en finale van het toernooi worden gehouden. In de jury zitten prominenten uit de debatwereld en Joost Prinsen, acteur en presentator van het tv-programma Met het mes op tafel. Belangstellenden hebben gratis toegang tot het debattoernooi, dat om 20.00 uur begint.

Bij beleidsdebatteren gaat het in de eerste plaats om de inhoud van het debat en niet zozeer om de techniek van het debatteren. De stellingen die centraal staan tijdens het toernooi hebben betrekking op actuele themas met een politieke en maatschappelijke invalshoek. Met ruim honderd deelnemende studenten (50 teams) uit alle delen van Nederland behoort het toernooi tot de grootste in zijn soort en op het gebied van beleidsdebatteren is het de allergrootste. Het NK Beleidsdebatteren wordt georganiseerd door de algemene studentenvereniging SSRE in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven.

Jury
De jury voor de NK Beleidsdebatteren wordt gevormd door Ard van der Steur, advocaat en fanatiek debater, Johan Doesburg, directeur van het Nederlands Debat Instituut, Rolf van der Zande, directeur van Transned Lease uit Eindhoven en Joost Prinsen, acteur en tv-presentator. De jury staat onder voorzitterschap van Harry Roumen, secretaris van de TU/e.