Maandag, 28 februari 2005

Zeer gewaardeerde amice,
In de afgelopen maanden is er op de landerijen op en om mijn landgoed 't Trappenhuis een kinderfietsroute ontwikkeld voor kinderen van 9 tot 13 jaar. De route is gebaseerd op het beroemde boek `De Zevensprong' van Tonke Dragt, dat in Ruurlo werd verfilmd tot de gelijknamige tv-serie. Tijdens de fietstocht maken de kinderen kennis met Frans van der Steg en de overige leden van het Complot van de Zevensprong, die hun spannende opdrachten geven. Wie deze met goed gevolg uitvoert, heeft kans de schat van het Trappenhuis te bemachtigen. De leden van het complot zijn overigens buitengewoon onaangename types die mij te pas en te onpas zwart maken. Aangezien ik degene ben die recht heeft op de voornoemde schat, vraag ik u, amice, mij te steunen in de eenzame strijd tegen de leden van het complot. Ik verzoek u daarom op woensdag 30 maart 2005 aanwezig te zijn bij Toeristisch Overstappunt en Pannen- koekboerderij De Heikamp aan de Hengeloseweg 2 te Ruurlo. Het programma voor deze gelegenheid ziet er als volgt uit: 13.30 uur Ontvangst van Ruurlose jongelingen en overige genodigden. 14.00 uur Aankomst van de postkoets met Frans van der Steg (heden ten dage tevens bekend onder de naam Jochem van Gelder) en zijn mede-complotleden. In De Heikamp vertelt Frans van der Steg over het Complot van de Zevensprong. Schallende tonen, triomfantelijke kreten en dreunend voetgestamp leiden hopelijk tot de vondst van het eerste fietsrouteboek. 15.00 uur Onder begeleiding van muzikanten en veldwachters begeven alle gasten zich middels tweewielers en postkoetsen naar Camping Tamaring. 15.30 uur Bezichtiging van de Zevensprong-wegwijzer en het nagebouwde Café De Rode Man op de landerijen van Camping Tamaring. 16.00 uur Vertrek van de bonte stoet naar De Heikamp. 16.30 uur Slotwoord door Frans van der Steg en verorberen der pannenkoeken. 17.30 uur Einde der bijeenkomst.
Voor kinderen is deze middag een voorname rol weggelegd. Aanwezigheid van uw kinderen en kinds-kind'ren wordt zeer op prijs gesteld. Voor jongelingen en overige genodigden zijn uiteraard voldoende tweewielers beschikbaar. Het spreekt voor zich, dat degene die de schat vindt die zo spoedig mogelijk bij mij inlevert. Ik ben immers de enige echte rechthebbende. Ik verzoek u dringend per kerende post te laten weten met hoeveel personen u aanwezig bent. Indien u aanwezig bent is warme kledij aanbevolen. Met de meeste hoogachting,
Kinderfietsroute De Zevensprong is gerealiseerd door Gemeente Ruurlo (thans Gemeente Berkelland), VVV Ruurlo, Recreatieschap Achterhoek- Liemers, EDU-ART Gelderland, Pannenkoekboerderij De Heikamp, kinderboekenschrijfster Martine Letterie, Schildersbedrijf Boerstoel Vorden, Achterhoeks Bureau voor Toerisme en het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme. Met dank aan Uitgeverij Leopold, Stichting Beeldenstorm en www.de-zevensprong.net. Met financiële bijdragen van: