Gemeente Goes

Persbericht

Aanleg twee nieuwe rotondes

Op 30 maart start de aanleg van de rotonde Noordoostplein aan de Ringbaan Oost, kruispunt Noordhoeklaan en Louise de Colignylaan. Vanaf 4 april wordt tevens gestart met de rotonde Nansenplein ter hoogte van de A. Fokkerstraat. Tot de aanleg van beide rotondes is besloten omdat de huidige verkeersregelinstallaties verouderd zijn. De aanpak past in het beleid om kruispunten die met verkeerslichten geregeld worden om te vormen tot rotondes: een inmiddels beproefde duurzaamveilige verkeersoplossing. De doorstroming van het verkeer op de Fokkerstaat en de Ringbaan Oost zal verbeteren en de kans op kop-staartbotsingen verminderen. De werkzaamheden zullen tot juni dit jaar duren en worden uitgevoerd door aannemingsbedrijf BAM Wegen b.v. te Bergen op Zoom.

Om de fietser komende vanaf de Nansenbaan niet driekwart van de rotonde te laten omrijden krijgt het fietspad dat de zuidtak kruist tweerichtingsverkeer. Op deze manier wordt voorkomen dat de fietser de Fokkerstraat twee keer moet kruisen. Het bromfietsverkeer wordt voor de rotonde Nansenplein de rijbaan van de Fokkerstraat opgeleid, dit geldt voor beide richtingen.

Voor de rotonde Noordoostplein geldt hetzelfde principe, het fietspad aan de kant van de Noordhoeklaan wordt hier eveneens in twee richtingen bereden.

Verkeersmaatregelen

Gedurende de aanlegperiode zijn verschillende omleidingsroutes en noodvoorzieningen noodzakelijk om de bereikbaarheid van bedrijven en straten te waarborgen. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd.

Noordoostplein:
De eerste fase van de werkzaamheden betreft de aanleg van het noordelijk gedeelte van de rotonde en het reconstrueren van de Louise de Colignylaan. In verband met deze werkzaamheden worden de Noordhoeklaan en Louise de Colignylaan voor alle verkeer afgesloten met uitzondering van de fietsers/voetgangers; deze kunnen wel gebruik blijven maken van de kruising door een beperkte omleiding. Het doorgaande verkeer zal in beide richtingen op de Ringbaan Oost gehandhaafd blijven. Het verkeer komende vanaf de Noordhoeklaan en Louise de Colignylaan wordt richting de Oranjeweg omgeleid.

Nansenplein:
Ook hier wordt begonnen met de aanleg van het noordelijk gedeelte van de rotonde. In verband met de werkzaamheden wordt een gedeelte van Nansenbaan afgesloten (vanaf de Nobelweg richting Fokkerstraat) voor alle verkeer. Dit verkeer wordt naar de Poel II via de Livingstoneweg omgeleid.

Deze fase duurt ongeveer vier weken. Voor het verdere verloop van het werk wordt te zijner tijd nadere informatie verstrekt.