Gemeente Assen


Boomfeestdag op 30 maart

Assen, 24 maart 2005

Door de extreme weersomstandigheden voorafgaand aan 16 maart, de officiële datum van de boomfeestdag, was het onmogelijk om de bomen die bestemd waren voor de feestdag op tijd te leveren. Hierdoor is de boomfeestdag verplaatst naar 30 maart.

Op de feestdag zullen ongeveer zestig kinderen van de scholen in Kloosterveen, samen met de landschapsploeg Van Boeijen, bomen en struiken planten aan het Domeinpad en het Kruidenpad in Kloosterveen. Om 9.45 uur wordt de eerste boom geplant door Berend van Vemden, de wijkagent van Kloosterveen en door Jan Santing, de wijkagent van Assen Oost. Dit doen zij samen met een aantal leerlingen.

De landschapsonderhoudsploeg van Van Boeijen voert al jarenlang allerlei werkzaamheden uit voor staatsbosbeheer. De boomfeestdag wordt ook al ruim tien jaar in samenwerking met Van Boeijen georganiseerd.

De boomfeestdag is voorafgaand aan de Natuur en Milieu- Educatie week die begint op 21 april en d uurttot28april.TijdensdeNME-weekis er een fotoreportage te zien van de boomfeestdag die gemaakt is door leerlingen van groep 7 van de Kloostertuinen.

Iedereen die mee wil helpen met de begeleiding van de boomfeestdag kan zich aanmelden bij w.stulemijer@assen.nl onder de noemer boomfeestdag.


Bezoekadres
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Postadres
Postbus 30018
9400 RA Assen

Telefoon
0592-366911