Gemeente Kollumerland

PERSBERICHT

PB 16 / 2005

Kollumerland c.a. accentgemeente boomfeestdag

Kollum, 29 maart 2005

Op woensdag 30 maart 2005, 's morgens om kwart voor negen, verricht burgemeester Bearn Bilker in het Wilhelminapark te Kollum de openingshandeling voor de start van de boomfeestdag in de gemeente. Kollumerland c.a. is dit jaar door Staatsbosbeheer uitgeroepen als accentgemeente boomfeestdag. Driehonderdvijftig kinderen van Cbs "Prins Bernhard" en Obs "Prof. Casimir", beide uit Kollum, zijn de hele morgen druk met planten, een speurtocht, een kabouterpad en het vier-seizoenen-spel.

De officiële boomfeestdag was al op 16 maart jl. Voor Kollumerland c.a. was dat net te vroeg, er moesten in het Wilhelminapark en Witwaterbos nog verschillende werkzaamheden worden verricht voordat er geplant kon worden. Burgemeester Bilker plant om kwart voor negen in het Wilhelminapark twee moeraseiken (Quercus palustris), de boom van het jaar. Hierna gaan 50 kinderen van de Prins Bernhardschool een breed assortiment van struiken en bomen planten in het park. Van de Prof. Casimirschool gaan 50 kinderen ditzelfde doen in het Witwaterbos. Deze 100 kinderen zitten in de groepen 7 en 8. Het planten gebeurt onder begeleiding van de medewerkers van de gemeentelijke plantsoenendienst.

Voor de kinderen uit de groepen 3 t/m 6 is door het hoofd van de afdeling Groen van de gemeente, Corine Verbeek en één van haar medewerkers, Haaije Kempenaar, een speurtocht uitgezet. Onderweg moeten de leerlingen vragen beantwoorden die veelal betrekking hebben op het thema van de boomfeestdag: boom en dier.

Voor de jongste deelnemers uit de groepen 1 en 2 is een kabouterpadroute uitgezet en wordt een vier-seizoenen-spel georganiseerd.

Ter afsluiting van de feestelijkheden zingen de kinderen van de Prins Bernhardschool een lied. Daarna worden aan de planters de certificaten uitgedeeld. Beide scholen ontvangen 5 bouwpakketten voor het maken van vogelhuisjes.


---
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.