Gemeente Nijmegen

Asfalteren black spot Molenweg Tweede Oude Heselaan

De komende dagen krijgt de kruising Molenweg/Tweede Oude Heselaan Nieuwe Nonnendaalseweg nieuw asfalt. Ter verbetering van de verkeersveiligheid is in het najaar begonnen met de aanpak van de black spot. Door de weeromstandigheden was het toen echter niet mogelijk om te asfalteren.

Woensdag 30 maart beginnen de we rkzaamhedenom09.00uur.Erwordteen geluidsarme asfalt toplaag aangebracht en er komen fietsstroken in rood asfalt. Als laatste wordt de markering aangebracht. De klus duurt tot en met donderdag 31 maart, met een mogelijke uitloop naar vrijdag
1 april.

Op 1 april wordt ook het Fuchsiapad geasfalteerd. Deze dag valt in de paasvakantieweek, waardoor er minder verkeershinder wordt verwacht.

Tijdens de werkzaamheden worden de zijwegen Nieuwe Nonnendaalseweg, Tweede Oude Heselaan en Prinsenlaan afgesloten. Het verkeer op de Molenweg Tweede Oude Heselaan wordt met een tijdelijk verkeerslicht over één rijbaan geleid, zodat aan de andere zijde van de weg gewerkt kan worden. De verkeerslichten bij de Albert Heijn op de Molenweg zijn uitgeschakeld. Dit kan wat overlast veroorzaken. De lijnbussen blijven tijdens de werkzaamheden volgens de normale route rijden.