Gemeente Bedum


29 maart 2005

Op 30 maart aanstaande overhandigt loco-burgemeester mr. P. S. de Graaf de Inventaris van de archieven van de gemeente Bedum (1808-1940) aan de voorzitter van de Historische Vereniging gemeente Bedum, de heer H. Vegt. De overhandiging vindt plaats tijdens de algemene ledenvergadering van de vereniging om 20.00 uur in het Trefcentrum te Bedum.

De gemeente Bedum heeft een nieuwe inventaris opgesteld. Deze inventaris biedt een overzicht van alle aanwezige stukken in het gemeentelijk archief en geeft aan waar deze stukken gevonden kunnen worden. Geïnteresseerden kunnen met behulp van de inventaris beter speuren in de Bedumer geschiedenis tot het jaar 1940. In de archieven vindt men een schat aan documenten zoals notulen van vergaderingen, stukken over volkshuisvesting en bevolkingsregisters. Iedereen is welkom om deze documenten in het gemeentehuis te raadplegen en de kennis van de Bedumer geschiedenis uit te breiden. De geschiedenis van Bedum speelt een centrale rol bij de activiteiten van de Historische Vereniging. Daarom is ervoor gekozen het eerste exemplaar te overhandigen aan de vereniging.

Geïnteresseerden kunnen de inventaris in het gemeentehuis kopen voor 5,-. Men kan het ook inzien bij de gemeente. Wie in het archief wil kijken kan hiervoor na afspraak terecht bij de gemeente.