Ingezonden persbericht


Persbericht

Enschede, 29 maart 2005

Tijdschrift LOS wint kort geding

Rechter: LOS is brutaal, kritisch en creatief

In de eerste editie van LOS - het nieuwe stadsblad over cultuur, creativiteit en innovatie in Twente - heeft een bericht op de pagina In or out, management in Twente over het computerbedrijf Mexpert voor nogal wat opschudding gezorgd. Mexpert spande een kort geding aan tegen het tijdschrift, maar de redactie van LOS werd in haar gelijk gesteld.

Mexpert is ontstaan uit een fusie van MLB en Dingbats en is daarmee Apple-computer monopolist in Twente. LOS wijdde kritische woorden aan de manier waarop het bedrijf te werk gaat en constateerde dat de service en betrokkenheid van de medewerkers ver te zoeken zijn. Daarnaast werd in het artikel onder woorden gebracht dat Apple-minnend Twente blij is dat alle voormalige Dingbatters één voor één Mexpert verlaten en opnieuw beginnen met een Dingbats II. Mexpert spande daarop een kort geding aan, waarin het een rectificatie eiste in LOS en Tubantia, plus een schadevergoeding. De rechter wees de eis resoluut af. Een overweging was, dat het gewraakte artikel geen onjuistheden bevat en bovendien past binnen de stijl van LOS: brutaal, kritisch en creatief.

LOS, stadsmagazine voor Twente, LOS presenteert woensdag 30 maart de tweede editie. Ook in dit nummer weer actuele ins en outs van het Twentse bedrijfsleven. Daarnaast een tweegesprek tussen het Enschedese raadslid Hofte en Planet Art-baas Kees de Groot, een nostalgisch afscheid van de F16, interviews met de Amerikaanse marketinggoeroe Steven Walsh en de Hellendoornse wethouder Peter de Noord, een bijzondere actie bij het afscheid van Jan Mans, de keuze van Bracha van Doesburgh en een uitgebreide cultuuragenda voor april / mei 2005.

LOS 2 is vanaf 30 maart o.a. gratis verkrijgbaar bij poppodia, grand cafés, onderwijsinstellingen, schouwburgen, bioscopen, musea, hotels, trendy kapsalons en kledingwinkels en de bekende boekhandels in Twente. Voor meer informatie: www.losblad.nl

//////////////////////Einde persbericht///////////////////



Ingezonden persbericht