Politie Gelderland-Zuid

Bier drinken op straat mag niet

Nijmegen 30-03-2005 - (09)

Dinsdagavond rond 18.40 uur zag de politie een man op Plein 1944 bier drinken op straat. De agenten spraken hem daarover aan maar de man nam op uitdagende wijze nog een slok bier. Daarom pakten de agenten het bierblikje uit zijn handen.

Bij controle van de personalia van de man, een 36-jarige Nijmegenaar, bleek dat hij nog een onherroepelijk vonnis van de rechtbank had openstaan. Daarom werd hij aangehouden. De man maakte zich verbaal erg sterk en liep bij de agenten vandaan. Toen de agenten hem vastpakten verzette de man zich hevig en trok de aandacht van het publiek door hevig te gaan gillen. De man is desondanks overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt.

Woensdagmorgen rond 04.45 uur zagen agenten op de Waalkade één vrouw en drie mannen bij elkaar staan. Eén van hen dronk bier en om hen heen lagen een aantal lege blikjes.

De man die bier dronk kreeg een bekeuring. Bij controle van de twee autos die zij bij zich hadden bleek dat van één auto de APK verlopen was. Eén van de andere mannen vertelde dat het zijn auto was. Hij kreeg een bekeuring voor het verlopen van de APK. Hij begon de agenten uit te schelden met beledigende opmerkingen. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.