Gemeente Zwolle

Herberg: college ziet geen belemmeringen voor vestiging Terborchstraat

Het college van B&W heeft vandaag definitief besloten vrijstelling van het bestemmingsplan te gaan verlenen ten behoeve van de vestiging van 'De Herberg' aan de Terborchstraat 13-15 te Zwolle.


1
Het voornemen om deze vrijstelling te verlenen heeft van 23 augustus tot en met 20 september 2004 ter inzage gelegen. Naar aanleiding daarvan zijn 246 zienswijzen ingediend. Daarnaast zijn aanvullende vragen en opmerkingen van omwonenden en andere belanghebbenden naar voren gebracht tijdens een gecombineerde commissievergadering op 14 december jl. Na weging van deze zienswijzen en opmerkingen is het college nu tot de conclusie gekomen dat er geen aanleiding is van het eerder ingenomen standpunt af te wijken.
De vrijstellingsprocedure wordt nu verder ambtelijk afgerond. De definitieve vrijstelling en bouwvergunning zullen naar verwachting over een week of twee kunnen worden afgegeven. Vanaf dat moment kan gedurende zes weken bezwaar worden ingediend tegen het besluit van B&W.

Nachtopvang
Het college heeft tevens besloten aan de gemeenteraad voor te stellen om de initiatiefnemers van de Herberg een subsidie van maximaal 150.000 euro per jaar te verlenen. Via die subsidie wil het college 15 nachtopvang-plaatsen inkopen bij de Herberg. Het college wil deze plaatsen inkopen omdat is gebleken dat ? na sluiting van de opvang van de WRZV-hallen ? er een tekort aan nachtopvangplaatsen voor daklozen ontstaat. Het voorportaal en de nachtopvang van de Herberg kunnen dit tekort opvangen.