Stad Utrecht, 09.25 uur

Utrecht 30-03-2005 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Medicijnen gestolen

UTRECHT Op dinsdagmiddag omstreeks 12.15 uur is de fiets van een 64-jarige man uit Utrecht gestolen aan de Vasco Da Gamalaan. In de fietstassen van de fiets zaten verschillende medicijnen; 2 doosjes antidepressiva en 2 doosjes kalmeringsmiddelen. De politie verzoekt personen die de medicijnen gevonden hebben, contact op te nemen met de politie van district Marco Polo via 0900-8844.

Inbraak woonboot

UTRECHT Op dinsdagavond is een 13-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van (poging) inbraak in een woonboot op de Vechtdijk.

Omstreeks 21.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een drietal jongens een diefstal uit een woonboot hadden gepleegd. Een getuige gaf aan dat zij personen van de loopplank af zag lopen. Hierop is zij naar buiten gegaan en heeft zij de jongens aangesproken. Deze renden hierop hard weg. Een vriend van de getuige kon een 13-jarige jongen staande houden en heeft hem overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten voor verhoor.

Winkeldievegge aangehouden

UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 22-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Omstreeks 12.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een winkeldiefstal had plaatsgevonden in een winkel aan de Rijnkade. De verdachte werd staande gehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie. Zij had voor ruim 60 euro aan kleding weggenomen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor het stelen van een auto

UTRECHT - In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 maart heeft de politie een man aangehouden voor het stelen van een auto.

De politie zag tijdens de surveillance een aantal hen ambtshalve bekende personen in de omgeving van het Moreelsepark een auto aanduwen. De agenten vertrouwden het niet en controleerde de auto. Via de meldkamer bleek dat het voertuig een aantal dagen eerder was gestolen in Hilversum. Uiteindelijk hield de politie 4 mannen aan en uit onderzoek bleek dat drie personen niets met de diefstal te maken hadden, zij zijn in vrijheid gesteld. Een 34-jarige man uit Utrecht werd ingesloten voor verhoor.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Damstraat heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 19.25 uur een vrouw levensmiddelen -ter waarde van bijna 50 euro - meenemen zonder deze eerst af te rekenen. De 36-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. De vrouw werd meegenomen naar het bureau waar zij de diefstal bekende. De Utrechtse werd met een boete van 125,= naar huis gestuurd.

Woninginbrekers aangehouden

UTRECHT - Na een zoektocht heeft de politie dinsdagavond twee mannen aangehouden omdat zij hadden getracht in te breken in een woning.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken werd bij een woning aan de Admiraal van Gentstraat. Ter plaatse kreeg de politie een goed signalement van de verdachten op en ging op onderzoek uit. Na enige tijd zagen agenten op de Voorstraat twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden.

De mannen - 23 en 25 jaar en beiden afkomstig uit Utrecht - werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.