Politie Groningen

Persberichten woensdag 30 maart 2005

Provincie Groningen 30-03-2005 -

Hoogezand: rijbewijzen ingevorderd
De politie heeft dinsdagavond aan de Stationsweg in Hoogezand de rijbewijzen van twee automobilisten ingevorderd. Het rijgedrag van beide bestuurders viel op toen ze op de Hoofdstraat in Hoogezand erg dicht op elkaar reden. Een onopvallende politiepatrouille volgde de beide automobilisten die met een onderlinge tussenruimte van tussen 2 en 5 meter met hoge snelheid en sterk accelererend de Beukemastraat (30 km gebied) inreden. In de woonwijk werden snelheden tot boven 70 km per uur bereikt waarbij de bestuurders steeds kort op elkaar bleven rijden. Alleen bij verkeersdrempels namen ze snelheid terug, om direct daarna weer vol gas door te rijden. Aan de Stationsweg weg werden beiden staande gehouden. Tegen de bestuurders, een 20-jarige man uit Slochteren en een 19-jarige man uit Groningen, is proces-verbaal opgemaakt voor de snelheidsovertredingen. Na overleg met de Officier van Justitie zijn de rijbewijzen van beide automobilisten ter plekke ingenomen.

Winschoten: man aangehouden na bedreiging
Aan de Blijhamsterweg in Winschoten heeft de politie dinsdagmiddag een 34-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van bedreiging. De verdachte kreeg onenigheid met een 47-jarige man, eveneens uit Winschoten, over de verkoop van een auto. Hij trok tijdens de ruzie een mes en zette dat op de keel van zijn opponent. Een getuige greep in en kon erger voorkomen. De politie werd gewaarschuwd en agenten konden de verdachte aanhouden. Die is meegenomen en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Het slachtoffer liep een oppervlakkige verwonding op. Hij hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

Blijham: bedreiging
Een 19-jarige man uit Oude Pekela meldde zichzelf dinsdagmiddag aan het politiebureau in Winschoten nadat hij de bewoners van een woning aan de Hoofdweg in Blijham met een mes had bedreigd. De verdachte nam het op voor zijn zusje die ruzie had gekregen met een bewoonster (18) van het pand in Blijham. De verdachte reed met zijn auto naar de woning in Blijham nadat zijn zus hem van de ruzie had verteld. Hij had een mes bij zich en liep daarmee enige tijd rond de woning aan de Hoofdstraat. Toen hij niet binnen bleek te kunnen komen vertrok hij weer. De bewoners waarschuwden de politie en agenten wisten de verdachte telefonisch te benaderen en hem te bewegen zich te melden. De verdachte gooide het mes weg in een straatkolk. Dat kon later worden teruggevonden en is in beslag genomen. In de auto van de verdachte werd een tweede mes gevonden. Ook dat is in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles regio: dinsdag
Sint Annen: N46 (Eemshavenweg)
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd:486 voertuigen, aantal overtredingen: 27, hoogst gemeten snelheid: 150 km.
Oudeschip: Oostpolderweg
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 147 voertuigen, aantal overtredingen: 49, hoogst gemeten snelheid: 123 km.
Appingedam: Rijksweg N33
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1180 voertuigen, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 98 km.

Groningen: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht aan de Oosterstraat in Groningen een 20-jarige automobilist uit Emmen aangehouden. De man bleek bij een controle te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen voor de ademanalyse waarbij 1,05 promille alcohol werd vastgesteld. Na verhoor is de verdachte met een rijverbod van 4 uur heengezonden. De Emmenaar kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed.

Groningen: roodlicht controle
De politie heeft dinsdagmorgen een controle gehouden op het rijden door rood licht op het fietspad van de kruising Rijksweg en de Beneluxweg in Groningen. Er werden 430 fietsers en bromfietsers gecontroleerd. Daarvan reden er 42 door rood. Ze kregen een bekeuring van 25 (fietsers) respectievelijk 40 euro (bromfietsers).

Snelheidscontroles stad: dinsdag
Weg der Verenigde Naties
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 1437 voertuigen, aantal overtredingen: 51, hoogst gemeten snelheid: 135 km.
Osloweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 911 voertuigen, aantal overtredingen: 34, hoogst gemeten snelheid: 68 km.
Friesestraatweg
Limiet: 70 km per uur, gecontroleerd: 533 voertuigen, aantal overtredingen: 25, hoogst gemeten snelheid: 111 km.