Eemland zuid, 09.45 uur

Utrecht 30-03-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Openbare dronkenschap

AMERSFOORT Op dinsdag 29 maart bleek een man veel teveel aan Bacchus te hebben geofferd.

Rond 20.05 uur kreeg de politie de melding dat iemand op de Achter de Arnhemse Poortwal op de grond lag en niet aanspreekbaar was. Politiemensen troffen ter plaatse een 55-jarige man uit Amersfoort aan. Hij verkeerde kennelijk zwaar onder invloed van alcohole en was inderdaad niet aanspreekbaar. Hij werd door het personeel van een ambulance onderzocht en die kwamen tot de conclusie dat de man inderdaad veel te diep in meerdere glaasjes had gekeken. Hij werd voor openbare dronkenschap aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Bedreiging

AMERSFOORT Op dinsdag 29 maart werd een verdachte aangehouden nadat hij iemand met vermoedelijk een mes had bedreigd.

Rond 15.00 uur kregen een 48-jarige man uit Amersfoort en een 19-jarige man eveneens uit Amersfoort het op de Liendertseweg om vooralsnog onbekende reden met elkaar aan de stok. Daarbij vielen over en weer enkele klappen, waarna de 48-jarige man, een winkel invluchtte. De 19-jarige man liep naar dezelfde winkel, maar ging niet naar binnen. Naar zeggen van de 48-jarige man, toonde de ander daarbij een mes en bedreigde hem. Daarna ging de verdachte er te voet vandoor.

De politie werd gewaarschuwd en stelde een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de 19-jarige verdachte aangehouden. De 48-jarige man deed aangifte van bedreiging.

Veelpleger weer in de fout

AMERSFOORT Op dinsdag 29 maart werd een veelpleger aangehouden die net weer vrij was gekomen.

Rond 14.10 uur zag een politieman in burger een man op de Utrechtsestraat lopen. Hij herkende de 31-jarige man uit Amersfoort als veelpleger en wist dat hij net die dag was vrijgekomen na het uitzitten van een straf van acht weken. De politieman volgde de man en zag dat hij bij een winkel aan de Utrechtsestraat een spijkerbroek pakte en zonder deze te betalen de winkel verliet. Daarop werd de verdachte aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij zal zich binnenkort weer voor de rechter moeten verantwoorden.

Mishandeling

AMERSFOORT Op dinsdag 29 maart werd een jongen mishandeld door een man.

Rond 12.30 uur bevond een 17-jarige jongen uit Soest zich op de Bantpolder. Hij zag een meisje lopen en keek haar aan. Zij was daar kennelijk niet van gediend en zei daar iets van. Er ontstond een korte woordenwisseling, waarna het meisje haar gsm pakte en kennelijk iemand belde.

Kort daarna kwam een man in een auto aanrijden. Op aanwijzen van het meisje pakte de man de 17-jarige jongen beet. Hij schopte en sloeg de jongen in zijn gezicht. Waarna de man en het meisje in de auto stapten en wegreden. De politie werd gewaarschuwd en het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Hij had letsel aan zijn hoofd opgelopen en was duizelig is. Hij is voor behandeling naar zijn huisarts gebracht.

Aan de hand van het kenteken van de auto van de verdachte stelde de politie een onderzoek in op het adres van de tenaamgestelde. Daar werd niemand aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Fietser aangereden, automobilist rijdt door

AMERSFOORT Op donderdag 24 maart werd een fietser door een auto aangereden. De automobilist reed door.

Rond 19.40 uur reed een 40-jarige fietser uit Amersfoort op de Ringweg Randenbroek ter hoogte van de kruising met de Weberstraat / Euterpeplein over de fietsstrook tegen de richting in en wilde linksaf de Weberstraat inrijden. Hij zag dat een auto uit de richting van de Heiligenbergerweg kwam en in de richting van de Schuilenburgerweg reed. Daarbij reed de automobilist over de fietsstrook. De fietser probeerde zoveel mogelijk uit te wijken door pal langs de stoeprand te gaan rijden. De auto raakte de fiets echter bij de rechter trapper, waardoor de trapper afbrak en de fietser ten val kwam. De automobilist reed door.

De fietser liep meerdere blauwe plekken en twee gekneusde vingers op. Door de aanrijding verloor de auto een stukje van zijn voorspoiler en bumper. Het betrof vermoedelijk een donkerkleurige nieuw model Renault Espace.

Getuigen van de aanrijding worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.