Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht 30-03-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Aanrijding tussen auto en tractor

AMERONGEN Na een aanrijding tussen een tractor en een auto werden twee gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

Rond 07.05 uur reed een 41-jarige automobilist uit Langbroek over de Elsterstraatweg, komende uit de richting van Amerongen. Bij hem in de auto zat zijn 16-jarige zoon. Vermoedelijk doordat de 41-jarige Langbroeker niet zoveel mogelijk rechts hield, kwam hij in botsing met een hem tegemoetkomende tractor met aanhangwagen met daarop een graafmachine. Deze combinatie werd bestuurd door een 18-jarige jongeman uit Eck en Wiel. Door de aanrijding kantelde de tractor en kwam de auto dwars op de weg te staan. De Eck en Wieler en de 16-jarige jongen werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Als gevolg van de aanrijding, het onderzoek en de opruimwerkzaamheden werd de weg de gehele ochtend afgesloten.

Verdachten brandstichting flitspaal aangehouden

DOORN De politie heeft deze week drie mannen opgepakt, die verdacht worden van het in brand steken van een flitspaal aan de Dorpsstraat.

Het drietal (21, 22 en 24 jaar) is afkomstig uit Driebergen. De flitspaal werd op 7 februari in brand gestoken. De schade bedroeg plm. 3.000 euro. De politie kwam na onderzoek de Driebergenaren op het spoor. Tegenover de politie verklaarden zij inderdaad de brand gesticht te hebben, nadat een van hen eerder op de avond geflitst was.

Bejaarde vrouw staat geld af

WIJK BIJ DUURSTEDE Van een bejaarde vrouw is op dinsdag 22 maart op listige wijze geld afhandig gemaakt.

Bij de vrouw, woonachtig aan de Singel, werd rond 13.20 uur aangebeld door een jongeman. Hij vertelde de kleinzoon van de buurvrouw te zijn. Volgens hem had de buurvrouw nu geld nodig, omdat zij met boodschappen in een winkel stond en geen geld bij zich had. Het verhaal kwam zeer geloofwaardig over, waarop de bejaarde vrouw besloot om de jongen geld mee te geven. Hij kwam echter niet meer terug.

Het gaat om een nette blanke jongen van plm. 17 jaar en plm. 1.70 m. De jongen had donker blond krullend haar tot over de oren en was netjes geknipt. Hij droeg een donkerblauwe jas.

Degene die informatie kunnen verstrekken, worden verzocht te bellen naar 0900-8844 (team Wijk bij Duurstede).