Gemeente Bolsward


woensdag 30 maart 2005

Mededelingen 30 maart 2005

Inspraak bouwplan Dr. Joost Halbertsmastraat/Franekerstraat Wij maken bekend dat wij een bouwplan hebben ontvangen van Stichting Woonwille voor het oprichten van een woongebouw aan de Dr. Joost Halbertsmastraat/Franekerstraat.
Het betreffende perceel heeft volgens het bestemmingsplan Noord de bestemming bijzondere bebouwing klasse I. Daarbinnen zijn gebouwen en andere bouwwerken ten behoeve van instellingen terzake van openbaar bestuur en openbare dienstverlening, verenigingsleven, religie, cultuur, onderwijs, opvoeding, recreatie en volksgezondheid met de daarbij behorende dienstwoningen toegestaan. Het oprichten van een woongebouw valt hier niet onder.

Wij overwegen om door middel van de vrijstellingsprocedure, als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking aan dit bouwplan te verlenen.

Ter voorbereiding hierop ligt het bouwplan met ingang van 31 maart a.s. gedurende twee weken ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1, in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1 alhier.

Vervolgens zal een inspraakbijeenkomst gehouden worden op

14 april a.s. om 19.30 uur in De Doele, Nieuwmarkt 24 alhier.

Gedurende bovengenoemde termijn kunt u schriftelijk opmerkingen bij ons college naar voren brengen omtrent het voornemen/bouwplan. Tijdens de inspraakbijeenkomst is er gelegenheid een mondelinge reactie te geven.

Inspraak bouwplan toiletvoorziening waterrecreatie Sint Jozefstraat Wij maken bekend dat wij een bouwplan hebben ontvangen van de gemeente Bolsward voor het oprichten van een toiletvoorziening voor de waterrecreatie aan de Sint Jozefstraat.
Het betreffende perceel heeft volgens het bestemmingsplan Noord de bestemming groenvoorzieningen. De gronden met deze bestemming zijn bestemd voor beplanting, voetpaden en de daarbij behorende andere bouwwerken. Een toiletvoorziening valt hier niet onder.

Wij overwegen om door middel van de vrijstellingsprocedure, als bedoeld in artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, medewerking aan dit bouwplan te verlenen.

Ter voorbereiding hierop ligt het bouwplan met ingang van 31 maart a.s. gedurende twee weken ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1, in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1 alhier.

Vervolgens zal een inspraakbijeenkomst gehouden worden op

15 april a.s. om 16.30 uur in het stadhuis van Bolsward, Jongemastraat 2 alhier.

Gedurende bovengenoemde termijn kunt u schriftelijk opmerkingen bij ons college naar voren brengen omtrent het voornemen/bouwplan. Tijdens de inspraakbijeenkomst is er gelegenheid een mondelinge reactie te geven.

Bestemmingsplannen De Marne II, 2004 en Buitengebied, 2e herziening onherroepelijk.
Wij maken ingevolge artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend dat de beroepstermijn tegen de goedkeuringsbesluiten van Gedeputeerde Staten van 21 december 2004, betreffende de bestemmingsplannen De Marne II, 2004 en Buitengebied, 2e herziening, ongebruikt is verstreken.

Dit houdt in dat de bestemmingsplannen De Marne II, 2004 en Buitengebied, 2e herziening onherroepelijk zijn en daarmee rechtens onaantastbaar zijn geworden.

De goedgekeurde bestemmingsplannen liggen gedurende de openingstijden ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Verleende bouwvergunningen
Wij maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend.

1. De heer S. Scheltema, d.d. 24 maart 2005, voor het plaatsen van een houten tuinhuisje op het perceel It Klif 12;

2. fam. G. Folkerts, d.d. 24 maart 2005, voor het plaatsen van een kap op de garage/bijkeuken op het perceel Berkenburg 12;
3. de heer G. Brouwer, (de Groenvoorziener), d.d. 24 maart 2005, voor het oprichten van een bedrijfshal, kantoorruimte en een bedrijfswoning op het perceel De Ward 9 en 9 A ( 2e fase).

Wanneer u meent door een van deze vergunningen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning aan aanvrager verzonden is, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voor-zieningenrechter van de rechtbank kan dit wel bevelen.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunningen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen.

Aanvraag lichte bouwvergunning

1. B.T. Wijnia, voor het oprichten en vergroten van een dakkapel op het perceel 3e Hollandiastraat 17;

2. Compaan van Zijl B.V., voor het veranderen van reclame-uitingen op het pand aan De Marne 55;

3. J.H. Dijkstra, voor het gedeeltelijk vergroten van een woning op het perceel De Ljip 10.

Aanvraag bouwvergunning 2e fase

1. Bouwbedrijf Huitema B.V., voor het gedeeltelijk vergroten van de praktijkruimte t.b.v. fysiotherapie op het perceel Franekerstraat 20.

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een bouw-plan hebben ontvangen van de heer A. Luineburg voor het vervangen/vergroten van een berging op het perceel De Drift 13 te Bolsward. Het bouwplan voldoet niet geheel aan de bestemmingsplanvoorschriften.

Wij zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het plan.

Het plan ligt met ingang van 31 maart aanstaande gedurende twee weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de schriftelijke zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Bekendmaking beschikkingen
In onderstaand overzicht staan de vergunningen vermeld die de afgelopen week door ons zijn afgegeven.
Wanneer u meent door deze beschikkingen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning of ontheffing is verleend, worden gericht aan degene die de beschikking heeft afgegeven (burgemeester of college van burgemeester en wethouders), postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift kunt u vragen de beschikking tijdelijk ongedaan te maken. Zo'n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de presi-dent van de rechtbank te Leeuwarden, sector bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 0515-578786.

Beschikkingen

1. Zwem- en Poloclub Bolsward voor het huis-aan-huis verkopen van vlaaien in de periode van 25 tot en met 28 april 2005;
2. CMV Oranje voor het huis-aan-huis verkopen van bloemen in de periode van 19 tot en met 21 april 2005;

3. Nationaal Fonds Kinderhulp voor het ophangen van een spandoek boven de Snekerpoortsbrug, boven de Jongemastraat en boven de Harlingerstraat (nabij Nestlé) in de periode van 8 tot en met 14 mei 2005;

4. Van der Weide, voor het innemen van een standplaats op de Gysbert Japicxlaan (t.o. vml. Politiebureau) voor de verkoop van bloemen op Pinkstermaandag 16 mei 2005.

De beschikkingen liggen met ingang van heden ter inzage bij Sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Kapvergunning

1. Rijkswaterstaat, voor het kappen van 26 populieren aan de A7 te Bolsward.

Deze vergunning ligt ter inzage bij de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.