Gemeente Capelle a/d IJssel

Bekendmaking 30 maart 2005

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel maakt het volgende bekend:

BOUWVERGUNNINGEN aangevraagd

(kennisgeving volgens artikel 41 van de Woningwet)

Meer informatie over deze aanvragen is te verkrijgen bij de Unit Handhaving en Vergunningen.

Gruttosingel 23, dakkapellen aanbrengen.

Merelhoven 301, entreeportaal uitbreiden.

BOUWVERGUNNINGEN verleend

Verzenddatum 18 maart 2005:

Bermweg 356, woning met garage bouwen.

s-Gravenweg 101, stamhut vernieuwen.

KAPVERGUNNINGEN

Er is een kapvergunning aangevraagd en verleend voor het kappen van de volgende bomen:

Verzenddatum 23 maart 2005

Door Comsbwonen aangevraagd

Hoendiep 1

1 esdoorn


2 Italiaanse populieren


4 knotwilgen


1 meidoorn

Indien u meent door één van de bovengenoemde verleende vergunningen (beschikkingen) in uw belang te zijn getroffen, kunt u daartegen bij de gemeente een bezwaarschrift indienen. Volgens de bepalingen in de Algemene wet bestuursrecht moet het gemotiveerde bezwaarschrift binnen
6 weken na verzending van de beschikking worden ingediend.

OPENBARE KENNISGEVING GERESERVEERDE INVALIDENPARKEEERPLAATS (BESTUURDER).

Het college heeft besloten door plaatsing van het bord E6 van bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 met een onderbord, waarop het kenteken is vermeld van het te parkeren motorvoertuig, en het aanbrengen van een wit diagonaal kruis in het bijbehorende parkeervak te reserveren als een parkeerplaats invaliden bestemd voor onderstaand motorvoertuig.


1. Verzenddatum 22 maart (datum besluit 17 maart 2005): kentekennummer PR PB 58 ten behoeve van de heer C.H. Graute (bestuurder) nabij het
woonadres aan de Baronie 246 te Capelle aan den IJssel;

Bovengenoemd besluit, alsmede de daarbij behorende gewaarmerkte tekening, ligt vanaf heden ter inzage.

Belanghebbenden kunnen krachtens de Algemene wet bestuursrecht tegen deze beschikking binnen een termijn van zes weken, gerekend vanaf de dag na uitreiking of verzending ervan een gemotiveerd bezwaarschrift bij de gemeente indienen. Desgewenst kunnen belanghebbenden, indien zij een bezwaarschrift bij de gemeente hebben ingediend, tegen betaling van griffierechte, een verzoek om voorlopige voorziening (onder andere schorsing) aanvragen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50591, 3007 BM Rotterdam.

Bestemmingsplan Hoofdweg 1998

Het college maakt bekend dat ze voornemens is, met toepassing artikel
5, lid 7, sub d van bestemmingsplan 'Hoofdweg 1998', vrijstelling te verlenen aan Cito Autobedrijf B.V. te Rotterdam. Het gaat om vrijstelling voor detailhandel in automobielen op de locatie Klaverbaan.

Het principebesluit ligt vanaf 31 maart 2005 voor eenieder, gedurende
4 weken, ter inzage.

Bouwplan IVEC-terrein

Het college maakt bekend dat een verzoek is ontvangen voor de bouw van
72 appartementen op het zogenaamde IVEC-terrein (1^e fase Rozenburcht/Ivecterrein). Het bouwplan omvat twee gebouwen van elk 20 appartementen en een gebouw van 32 appartementen. Aangezien het bouwplan niet past binnen het ter plaatse geldende bestemmingsplan Middelwatering en binnen het bestemmingsplan Middelwatering 2004, dient een vrijstellingsprocedure te worden gevolgd als bedoeld in artikel 19, tweede lid, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. In dat kader ligt het verzoek formeel van 7 april 2005 tot en met 6 mei 2005 voor eenieder ter inzage. Tijdens deze periode kunt u schriftelijk uw zienswijze over het bouwplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.

Wij maken wij u erop attent dat de procedure voor het medio mei 2003 in procedure gebrachte bouwplan voor 44 appartementen en 24 waterwoningen is beëindigd. Het nieuwe bouwplan komt daarvoor in de plaats.

De bouwaanvragen waarvoor een procedure vereist is, de kapvergunningen, het besluit inzake de invalideparkeerplaats , het bestemmingsplan 'Hoofdweg 1998' en het bouwplan IVEC-terrein liggen ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Rivierweg 111, op werkdagen van 8.00 tot 19.00 uur. Gemotiveerde bedenkingen en bezwaarschriften kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Capelle aan den IJssel (tenzij anders vermeld), Postbus 70, 2900 AB Capelle aan den IJssel.