Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken
en WerkgelegenheidDirectie
Communicatie

30 maart 2005

Nr. 05/056

De Geus: UWV gaat kwaliteit van sollicitaties WW`ers beter beoordelen

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) gaat voortaan beter na of WW ers er wel alles aan doen om aan het werk te komen. Deze plicht staat immers tegenover het recht op een uitkering. Zo komen er dit jaar reĂŻntegratiecoaches en een brede controle op de kwaliteit van sollicitatieactiviteiten. Ook lopen er experimenten om te kijken wat het effect is van individuele, inhoudelijke bespreking van verrichte sollicitaties.

Dit meldt minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in een brief die hij aan de Tweede Kamer heeft gestuurd, samen met het rapport van de Inspectie Werk en Inkomen over het toetsen van sollicitatieactiviteiten. Uit dat rapport blijkt dat het UWV tot nu toe vooral kijkt naar het aantal keer dat een WW er solliciteert en minder aandacht besteedt aan de kwaliteit van de sollicitatie. De minister onderschrijft de conclusie van de Inspectie dat het UWV daarmee de regelgeving die geldt voor de beoordeling van sollicitatieverplichtingen, niet volledig uitvoert.

De Geus heeft met het UWV afspraken gemaakt om de omschakeling naar een controle op de kwaliteit van sollicitatieactiviteiten door te zetten.