--------------------------------------------------------------------------
  NETASQ introduceert integreert spyware-preventie in zijn IPS-Firewalls  
--------------------------------------------------------------------------


Villeneuve d'Ascq, 30/03/2005

NETASQ, de grootste Europese leverancier van IPS-Firewalls en VPN-oplossingen, heeft spyware-preventie in zijn IPS-Firewalls geïntegreerd. Deze nieuwe toevoeging aan de Intrusion Prevention Engine van NETASQ stelt de IPS-Firewalls in staat op elk moment het verkeer te controleren op spyware, adware en andere malware.

Recente studies tonen aan dat spyware een snel groeiend en ernstig probleem voor de meeste organisaties is. De impact van spyware kenmerkt zich bijvoorbeeld door hinderlijke pop-ups en heeft ingrijpende gevolgen voor de prestaties van PC's, netwerken en beveiliging. Het grootste probleem is dat gebruikers besmet kunnen worden bijvoorbeeld door eenvoudig op het web te surfen, zonder dat zij zich daarvan bewust zijn. Spyware installeert meestal schadelijke tracking-software om persoonlijke informatie te verzamelen die zich op het werkstation bevindt. Deze zogenaamde grayware (adware, spyware) kan er ook voor zorgen dat gebruikers aan besmette content worden blootgesteld of aan kwaadaardige websites die de PC met virussen, Trojans en ander malware kan besmetten.

"Door anti-spyware aan onze IPS-Firewalls toe te voegen, streeft NETASQ een totaalbeveiliging na die bedrijven op een elk niveau beschermt," zegt Jean-Pierre Tomaszek, CEO van NETASQ. "De unieke combinatie van NETASQ's Real-Time Intrusion Prevention-technologie, Embedded Antivirus en Antispam, Advanced URL Filtering, blockage van Peer-to-peer, Instant Messaging, en nu Anti-spyware-technologie, zorgt ervoor dat organisaties controle hebben over alle verkeer dat het netwerk binnenkomt en verlaat."
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over NETASQ
NETASQ is de grootste Europese leverancier van IPS-Firewalls en VPN-oplossingen voor kleine tot middelgrote en grote ondernemingen alsook voor overheden. NETASQ onderscheidt zich van de concurrentie door een firewall-aanbod met een geïntegreerd intrusion prevention system, nl. ASQ (Active Security Qualification).
ASQ ('Active Security Qualification') is een geïntegreerd intrusion prevention systeem dat in elke NETASQ IPS-Firewall zit. Doordat ASQ in de kern draait, wordt het netwerkverkeer onvertraagd geanalyseerd. De ASQ-technologie draait onafhankelijk van de poorten. In tegenstelling tot de concurrentie, zal een NETASQ IPS-Firewall een datapakket niet afbreken en weer opbouwen. ASQ analyseert door te bufferen en stuurt een datapakketje door alle 7 lagen van het OSI-model. NETASQ is opgericht in 1998 en heeft zijn hoofdkantoor in Villeneuve D'Ascq (France). Het bedrijf is wereldwijd aanwezig (600 partners verdelen NETASQ-oplossingen in 30 landen) en heeft eigen kantoren in België, Duitsland, Italië en Frankrijk. Voor meer informatie over NETASQ: www.netasq.com.
Journalisten
Voor meer informatie over deze aankondiging kunt u contact opnemen met: NewsEngine PR, Sara Buytaert, 00 32 3 260 96 47, sara.buytaert@newsenginepr.com.
NETASQ, Luk Schoonaert, 00 32 473 964 480, luk.schoonaert@netasq.com Ref.:NQ0055-35F4A6