Ingezonden persbericht


Persbericht

COSA BPM 5.1: procesmodellering volgens open standaarden en eenvoudige integratie van backoffice applicaties.

Vianen, 30 maart 2005 - Business Process Management specialist COSA introduceert versie 5.1 van COSA BPM, waarin een aantal belangrijke aanvullingen en verbeteringen zijn doorgevoerd ten opzichte van de vorige versie. Zo is het nu mogelijk om processen te modelleren volgens open standaarden. Daarnaast biedt COSA BPM directe integratie met backoffice applicaties en ondersteuning voor Business Process Outsourcing (BPO) en Shared Services Centers (SSC's). COSA 5.1 stelt ondernemingen in staat hun processen individueler vorm te geven, hun procesbewaking verder te verhogen en hun concurrentiepositie verder uit te bouwen.

Procesmodellering volgens open standaarden
Naast de tot nu toe gebruikte Petri-Net modellering beschikt de gebruiker van COSA BPM 5.1 tevens over een vereenvoudigde modelleringstechniek. Deze is gebaseerd op de BPMN-Norm van bpmi.org, de internationale organisatie voor standaardisatie van BPM. Alle procesmodellen worden vervolgens opgeslagen in XPDL-formaat; de XML-standaard voor processen van de Workflow Management Coalition (WfMC).

Integratie van backoffice applicaties
Daarnaast is het mogelijk om middels toolagents backoffice applicaties te integreren vanuit de processen, zodat geen specifieke midoffice applicaties zijn vereist. Al in 2003 werden de vooraanstaande integratiemogelijkheden van COSA erkend door de Technische Universiteit van Hamburg. In een onderzoek naar workflowsystemen eindigde COSA op een gedeelde eerste plaats met SAP. De onderzoekers waardeerden COSA als 'een aan te bevelen product, vooral als heterogene systemen in een onderneming door middel van workflow samen moeten werken'. Vooral de mogelijkheid om koppelingen en interfaces te genereren naar bijvoorbeeld ERP- en DM-systemen maakte indruk.

Business Process Outsourcing en Shared Service Centers COSA BPM 5.1 springt verder in op de trend dat BPM-software steeds meer in BPO en SSC's wordt gebruikt, waarbij afhandeling per klant ingericht moet kunnen worden. In COSA kunnen meerdere administraties worden aangemaakt. Procesgegevens worden per administratie uitgewerkt en grafisch weergegeven. De gegevens die zo verkregen worden, zijn het uitgangspunt voor procesoptimalisatie, verhoging van de proceskwaliteit en analyse van de doorlooptijden. Daarnaast is het mogelijk om specifieke organisatiemodellen - zoals speciale bevoegdheidsconcepten - direct in COSA weer te geven. Gebruikersspecifieke attributen kunnen zo individueel door de gebruiker worden beheerd.

Sybrand Jongejans, Commercieel Directeur van COSA: "Wij volgen de ontwikkelingen in de markt op de voet en dat vertaalt zich regelmatig in nieuwe productreleases. COSA BPM onderscheidt zich duidelijk van andere BPM- en workflowsystemen vanwege de scheiding tussen technische en bedrijfsmatige modellering van processen. Hierdoor is een procesontwerp zo uniform en begrijpelijk mogelijk voor vakinhoudelijke gebruikers."

Over COSA
Als Europees softwareleverancier en marktdeskundige realiseert COSA automatiseringsprojecten, waarbij haar gerenommeerde producten en diensten voor Business Process Management, Document- en Recordsmanagement worden ingezet. In Nederland zijn de COSA producten sinds 1994 geïmplementeerd bij toonaangevende klantorganisaties in het bank- en verzekeringswezen, de overheid en de industrie - waaronder Nationale Nederlanden, Van Lanschot Bankiers, Achmea Zilveren Kruis, KPN Telecom, het Ministerie van Defensie en diverse Nederlandse gemeenten. De COSA producten worden ook als OEM-modules geleverd en ingezet binnen vele organisaties. COSA heeft vestigingen in Duitsland (Pulheim), Nederland (Vianen), Groot-Brittannië (Londen) en Zuid Afrika (Johannesburg). Meer informatie: www.cosa.nl.

Contact:
COSA BV
Havenweg 24 A
4131 NM Vianen
Telefoon: 0347 - 324624
E-mail: info@cosa.nl
Website: www.cosa.nl


---

Voor redactionele informatie: (ref: Pb0305)
Influx PR - Frieda Zieleman, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn Telefoon: 055 - 366 30 34, e-mail: frieda@influx-pr.com, website: www.influx-pr.com