Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 maart 2005

Aanrijding met letsel

Bromfietser rijdt tegen hekwerk en raakt gewond

Enschede

Op woensdag 30 maart werd omstreeks 02.15 uur bij de politie een verkeersongeval gemeld op de Fazantstraat in Enschede. De politie trof een 37-jarige Enschedese liggend op de grond aan en buiten bewustzijn. Volgens een getuige was het slachtoffer op een scooter tegen een hekwerk gereden en vervolgens met haar hoofd op de stoeprand terechtgekomen. De scooter was al door bekenden van het slachtoffer in een schuurtje geplaatst. De 37-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar het ongeval.(05-038103)

Rijbewijs ingevorderd

Automobilist rijdt 160 in plaats van 100 km/u

Enschede

Op dinsdag 29 maart zag een politieman omstreeks 08.40 uur hoe een automobilist met een snelheid van 160 km/u over de A35 reed. Terwijl daar 100 km/u is toegestaan. De 40-jarige automobilist uit Hoogeveen moet zijn rijbewijs inleveren en krijgt proces-verbaal. (05-037613)

Auto's vernield

Getuigen houden verdachte aan

Enschede

Op woensdag 30 maart werd omstreeks 01.45 uur bij de politie vernieling van auto's gemeld aan de Emmastraat in Enschede. De vernielingen zouden gepleegd zijn door een groep van ongeveer 10 personen. Door getuigen was een van de daders in de kraag gegrepen. De politie ontdekte bij tenminste vier auto's vernielde buitenspiegels. De verdachte, een 23-jarige man uit Apeldoorn werd aangehouden terzake openlijke geweldpleging. Hij is voor nader verhoor opgesloten. (05-038102)

Woninginbraak

Aangever dubbel gedupeerd door diefstal sieraden van onlangs overleden vrouw

Enschede

Tijdens het paasweekend, tussen vrijdag 25 en dinsdag 29 maart werd ingebroken in een woning aan de Rigtersbleekstraat in Enschede. Na het forceren van de achterdeur werd toegang verkregen tot de woning. De buit bestond uit diverse audio-, video- en computerapparatuur weggenomen. Er werden echter ook sieraden weggenomen van de onlangs overleden vrouw van de 37-jarige bewoner. Daaronder waren een trouwring met inscriptie "Kees", nog een smalle gouden ring met diamantje, beide ringen waren doorgeknipt, twee gouden halskettingen en twee gouden hangers, voorstellende een kinderkopje. De sieraden hebben voor de aangever een grote emotionele waarde. Hij wil deze erg graag weer in zijn bezit krijgen. Hij doet daarom een beroep op de dader of de heler om deze, zo mogelijk anoniem, deze bij hem of bij de politie terug te bezorgen. Persoenen die meer informatie hierover kunnen geven kunnen contact opnemen met de politie, telefoon 0900-8844 of bel misdaad anoniem 0800-7000. (05-037856)

Schennispleging

Meisjes worden geconfronteerd met schennispleging door jonge man

Enschede

Op dinsdag 29 maart werd bij de politie door twee meisje aangifte gedaan van schennispleging. De meisjes, beiden uit Enschede respectievelijk 13 en 14 jaar oud maakten deel uit van een groepje vriendinnen die omstreeks 07.45 uur die ochtend over de Ekersdijk fietsten. Zij werden geconfronteerd met een jongeman die zich ten overstaan van de meisjes seksueel bevredigde. Zij omschrijven deze persoon als volgt: man, ongeveer 20 jaar oud, kort blond stekelig haar, blanke huidskleur; hij droeg een lange zwarte leren jas, blauwe spijkerbroek. De jongeman stond naast een goudkleurige, groot model auto. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden onder nummer 0900-8855 of bel misdaad anoniem 0800-7000. (05-037820)

Stropers actief

Een verdachte aangehouden

Westerhaar-Vriezenveense Wijk

Op dinsdagavond 29 maart omstreeks 21.50 uur was een politieman getuige van een stroperij in een roggeveld aan het Hazenpad in Westerhaar-Vriezenveense Wijk. Hij zag hoe een automobilist zijn wagen zo op de weg keerde dat deze met het licht over het veld kon schijnen. Vervolgens hoorde de agent hoe er schoten werden gelost. De auto reed korte tijd later weg. Daarop werd een collega te hulp geroepen en samen postten ze in het veld. Omstreeks 23.45 uur verscheen een scooter met daarop twee personen. De scooter stopte bij het veld en de passagier liep het veld in. Ondertussen werd door hem een lichtbak ontstoken. De politie wilde daarop de bestuurder van de scooter aanhouden, toen op dat moment de andere verdachte het veld kwam afgelopen met een dode ree in zijn handen. Na een korte worsteling met beide mannen wist de bestuurder, zonder scooter, te ontkomen. De tweede man, een 42-jarige uit Westerhaar-Vriezenveense Wijk, werd aangehouden als verdachte van stroperij en verboden wapenbezit. De dode ree, een lichtbak, schijnwerper en de scooter werden in beslag genomen. Tijdens een huiszoeking bij de woning van de verdachte werd de gebruikte auto en een vuurwapen in beslag genomen. Ook werd een diepvriezer gevuld met vlees en een bak met slachtafval aangetroffen en in beslag genomen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-038088)


---- --
Onderwerpen in Onder de Loep van donderdag 31 maart 2005. (1e uitzending 19.21 uur (daarna herhalingen om de twee uur tot vrijdagmorgen 09.21 uur).

Zwolle reconstructie en compositietekening Op dinsdagmiddag 15 februari 2005 omstreeks 17:05 uur staat een vrouw bij de verkeerslichten te wachten als een onbekende man in de auto stapt. De man dwingt de vrouw door te rijden en bedreigt haar. Ze rijden eerst door Zwolle en eindigen in Raalte waar de man de vrouw uit de auto zet en doorrijdt in onbekende richting. Er wordt een reconstructie van de zaak getoond en een compositietekening van de dader. Wie kent de man?

Tubbergen reconstructie
Op maandag 28 februari 2005 omstreeks 04:30 uur wordt ingebroken bij een winkel. De daders rijden weg in een donkere auto. Er worden dure televisies gestolen. Er wordt een reconstructie getoond en beelden van de gebruikte auto. Wie kan hierover informatie verschaffen?

Almelo reconstructie en compositietekening

Op vrijdag 4 maart 2005 omstreeks 09:45 uur wordt een medewerkster van een winkel overvallen. Ze wordt bedreigd met een vuurwapen en gedwongen geld af te geven. Er zijn goede signalementen en compositietekeningen van de daders gemaakt. Wie herkent hen?

Heino bewakingsbeelden

Op donderdag 14 oktober 2004 omstreeks 11:20 uur hebben een man en een vrouw bij een drogist een winkeldiefstal gepleegd. Er worden bewakingsbeelden getoond van de vermoedelijke daders. Wie kent hen?

Genemuiden bewakingsbeelden
Op donderdag 2 december 2004 omstreeks 14:30 uur wordt kleding uit een winkel gestolen. De dader rent hard weg maar staat op bewakingsbeelden. In de uitzending worden de beelden getoond: wie herkent hem?

Hasselt bewakingsbeelden
In de nacht van zaterdag 8 januari 2005 werd ingebroken in een woning. Hierbij werden onder andere pinpassen buitgemaakt. Met die pinpassen is later in de nacht getracht geld op te nemen. De vermoedelijke daders staan op bewakingsbeelden: wie herkent hen?

Holten foto
Op dinsdag 11 januari 2005 is aan de Beerdijk een kluis gevonden. Onbekend is bij welke inbraak de kluis is buitgemaakt. Het publiek wordt een foto van de kluis getoond met de vraag wie hierover informatie kan verschaffen.

Tips kunnen in deze uitzending gegeven worden via het gratis nummer: 0800-8887776 (IJsselland) en 0800-4555555 (Twente). Eventueel anoniem via Bel M 0800-7000.

-----------------------

( Twente-IJsselland

"Onder de loep"

Politieproducer: 06-53891559 (J. Berkouwer) Secretariaat OM: 0546-832115 (T. Zwart)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --