Wageningen Universiteit

Persbericht

29 maart 2005, nr. 030

Ir. Kees van Ast verlaat per 1 september 2005 Wageningen UR

De voorzitter van de Raad van Toezicht van Wageningen UR, de heer prof.dr. J.A. van Kemenade, deelt hierbij mee dat de heer ir. K.J. van Ast per 1 september 2005 zijn functie van vice-voorzitter van de Raad van Bestuur neerlegt.

Kees van Ast heeft besloten het aanbod voor een nieuwe termijn van vier jaar niet te aanvaarden. De Raad van Toezicht heeft daar begrip voor, maar betreurt zijn beslissing. In de afgelopen jaren heeft de Raad Kees van Ast leren kennen als een zeer betrokken en verantwoordelijk bestuurder. In een cruciale periode in ons bestaan, wist hij met zijn pragmatische aanpak Wageningen UR mede te vormen tot de instelling die het nu is. Wageningen UR zal zijn inbreng missen.

Kees van Ast (53) werkt sinds begin 1994 in Wageningen, eerst drieënhalf jaar als plaatsvervangend directeur DLO, daarna was hij acht jaar vice-voorzitter van Raad van Bestuur Wageningen UR. Kees van Ast heeft vanaf het begin mede vorm gegeven aan de verzelfstandiging van DLO, het praktijkonderzoek en de integratie van Wageningen Universiteit en DLO tot Wageningen UR. Hij was daarbij in het bijzonder verantwoordelijk voor de organisatie-ontwikkeling, de implementatie van het nieuwe besturingsmodel, het financiële en personele beleid en de ontwikkeling van de infrastructuur.

Kees van Ast oriënteert zich nog op een nieuwe toekomst. De Raad van Toezicht wenst hem daarbij veel succes.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met de afdeling Corporate Communicatie van Wageningen UR: Simon Vink, 0317-482466/06 53831629 of simon.vink@wur.nl

Behandeld door Jac Niessen maart 2005 Naar Homepage Wageningen UR