Politie Zuid-Holland-Zuid

30/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

30-03-2005 - persberichten district II

SNELHEIDSCONTROLE
SLIEDRECHT- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op de Sportlaan hebben politieagenten 57 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die te snel reden. Ze hielden de controle op dinsdagmorgen 29 maart 2005 van 08.15 tot 10.15 uur. In totaal werden 920 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/uur.

PAARDENMEST VOOR LENS CAMERA
ALBLASSERDAM De politie heeft dinsdagavond een 37-jarige man uit Ridderkerk aangehouden omdat hij een stukje gedroogde paardenmest voor de lens van een flitscamera had gehouden. Daardoor was de camera bevuild. De politie was dinsdagavond bezig met een snelheidscontrole op de Edisonweg. Dit gebeurde door middel van een driepoot. Een groep trimmers kwam lang. De 37-jarige uit de groep raapte een stukje gedroogde paardenmest van de grond en hield dit voor de camera. De politie dacht te zien dat de man een slaande beweging naar de camera maakte en ging erop af. De man werd aangesproken, hij had de mest voor de camera gedaan. Daarop werd hij aangehouden. Hij verklaarde de afgelopen tijd al meerdere keren geflitst te zijn, daar baalde hij van en zodoende kwam hij tot zijn daad. De man is proces-verbaal aangezegd.

BOOS
GORINCHEM De politie heeft dinsdagavond twee mannen van 23 en 26 jaar uit Gorinchem aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een 37-jarige man uit Gorinchem. Dit gebeurde bij een tankstation aan de Newtonweg. Tijdens een surveillancedienst zagen agenten hoe een manspersoon bij het benzinestation aan de Newtonweg emmers met snijbloemen stond te gooien naar twee andere mannen. De politie ging er op af en het bleek dat de drie onenigheid hadden. De 37-jarige zou na een woordenwisseling zijn bedreigd en geslagen door de twee mannen toen hij in het benzinestation met de twee koffie dronk. Dat liep uit de hand. De twee mannen werden aangehouden en ingesloten. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan bij de politie.

BROMFIETSCONTROLE
PAPENDRECHT De politie heeft dinsdagmorgen 29 maart een verkeerscontrole uitgevoerd op de Kattenstaart in Papendrecht. De controle was gericht op de snelheid en technische staat van bromfietsen. De voertuigen werden naar een controleplaats gedirigeerd waar ze op de testbank gingen. Het aantal gecontroleerde voertuigen is onbekend. Er werden vijf overtredingen geconstateerd. Drie maal bleek een bromfiets te zijn opgevoerd, 1 bromfiets had het kentekenplaat van een aanhangwagen en 1 persoon kon zijn verzekeringsbewijs niet tonen. De controle vond plaats van 9.30 uur tot 10.45 uur.

PAPENDRECHT Aan de Poldermolen werd op dinsdagmiddag 29 maart een bromfietscontrole gehouden. Dit gebeurde van 13.15 uur tot 15.30 uur. De bromfietsers werden naar een controleplaats gevoerd waar de voertuigen op de testbank gingen. 25 bromfietsen werden gecontroleerd en er werden 15 overtredingen geconstateerd. Twee bromfietsen werden in beslag genomen omdat ze enorm waren opgevoerd. Er werden tien procesverbalen uitgeschreven voor overschrijding van de constructiesnelheid, 1 persoon had geen gele sticker, 1 persoon had geen certificaat en 1 bromfiets had gladde banden.

DE WEG KWIJT
PAPENDRECHT - De politie heeft in de nacht van woensdag 30 maart twee personen aangehouden die de fout ingingen na overmatig drankgebruik. Een 23-jarige man uit Rhenen werd op de A15 aangehouden nadat bleek dat het met teveel drank op achter het stuur zat. Hij blies ver boven de streep. De man werd aangehouden, zijn rijbewijs ingevorderd en hij kreeg een rijontzegging van 8 uur. Na verhoor werd hij heengezonden. Zijn bijrijder, een 32-jarige man uit Oud en Nieuw Gastel werd aangehouden op verdenking van het beledigen van de aanwezige agenten. De man schold de agenten meerdere keren uit en verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hij werd ingesloten.