Politie Twente

Persberichten Politie Twente 30 maart 2005

Rijden onder invloed

Getuige weet te voorkomen dat een automobilist verder rijdt waarna de politie hem aanhoudt

Hengelo

Dindagavond 29 mei zag een man omstreeks 21.50 uur dat een auto zich had vastgereden bij de wegopbreking aan de Castorweg in Hengelo. Toen hij met de bestuurder sprak, zag hij dat de man zichtbaar onder invloed van alcohol verkeerde. Hij bedacht zich geen moment, pakte de autosleutel uit het contact en alarmeerde de politie. Politieagenten hielden even later de bestuurder, een 40-jarige man uit Hengelo, aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,8 promille. Het rijbewijs van de 40-jarige man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-038062)

Inbraak in VVV-kantoor

De buit bestond onder meer uit een groot aantal waardebonnen

Denekamp

Tussen vrijdag 25 en dinsdag 29 maart werd ingebroken in het VVV-kantoor aan het Kerkplein in Denekamp. Een deur werd geforceerd en weggenomen werd onder meer een groot aantal waardebonnen waaronder VVV-bonnen en bioscoopbonnen. Ook werden een groot aantal toegangskaarten gestolen voor het Schutzenjäger muziekfestival. De weggenomen goederen hebben een totale waarde van ongeveer 4000 euro. (05-037581)

Aanhouding na bedreiging

Politie houdt verdachte aan na bedreiging met mes

Geesteren

Politieagenten hielden dinsdagmiddag 29 maart aan de Dorpsstraat in Geesteren een 50-jarige man uit Geesteren aan nadat hij een aantal medewerkers van de manege aldaar had bedreigd met een mes. De verdachte was die middag met de auto bij de manege aangekomen en gaf aan de eigenaar van de manege te willen spreken. Hij had een fles drank in zijn handen en was zichtbaar onder invloed van alcohol. Medewerkers vroegen de hen bekende man te vertrekken, waarna de man begon te schreeuwen en te dreigen en op een gegeven moment een mes te voorschijn haalde. De politie werd gelarmeerd waarna agenten de man aanhielden. Hij bedreigde verbaal ook een van de politieagenten en verzette zich tegen de aanhouding. De man werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Bij fouillering werd bij hem het mes aangetroffen. De 50-jarige man weigerde mee te werken aan een ademanalyse of bloedproef waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-037949)

Verkeerscontrole

Veel jeugdigen bekeurd tijdens verkeerscontrole

Oldenzaal

Dinsdagmorgen 29 maart hield de politie van 07.30 tot 12.00 uur een verkeerscontrole op diverse locaties in Oldenzaal te weten aan de Ossenmaatstraat, Oliemolenstraat en Enschedesestraat. Meerdere scholieren bleken door het rode licht te fietsen (6x) of niet voldoende rechts te houden (10x). Zij werden hiervoor bekeurd. Acht automobilisten werden bekeurd omdat zij de maximum snelheid overschreden. Verder werd nog voor de volgende feiten bekeurd: 7x niet dragen gordel en 1x ontbreken gele plaat. (05-037747)

Autokraker aangehouden

Door alerte getuige kan de politie een verdachte aanhouden

Rijssen

Woensdag 30 maart werd rond 04.30 uur door een getuige gemeld dat een man bezig was in een auto in te breken aan de Welleweg in Rijssen. De getuige gaf hierbij ook een beschrijving van de auto, waarmee de dader gekomen was. Politieagenten zagen deze auto kort daarna rijden op de Karel Doormanstraat en hielden de bestuurder, een 43-jarige man uit Deventer, vervolgens aan. Op de Welleweg bleek inderdaad in een auto ingebroken te zijn. In de auto van de 43-jarige man werden goederen aangetroffen, die vermoedelijk uit de auto aan de Welleweg afkomstig zijn. De gebruiker van de (bedrijfs)auto waarin is ingebroken, een 26-jarige man uit Rijssen, heeft inmiddels de inbraak gemeld. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-038124)

Ageeth Doldersum: 053-4555588

---- --