Gemeente Geldrop-Mierlo



Publicatie 29 maart 2005

WEGWERKZAAMHEDEN LOSWEG GELDROP

Dinsdag 29 maart aanstaande wordt gestart met het gedeeltelijk herstraten van de Losweg (ter hoogte van huisnummer 3 tot en met 17. Naast de rijbaan wordt ook het trottoir over de volle breedte herstraat. Bovendien worden tegenover de huisnummers 5 en 6 vier parkeervakken aangelegd. Naar verwachting zullen de werkzaamheden 2,5 week duren, het wegvak is dan afgesloten voor al het verkeer.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer W. van Dijk van de afdeling Openbare Werken. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 040-2893791.

Publicatie 29 maart 2005

Vanaf 4 april
WIJZIGING AFVALINZAMELING KERN GELDROP

Voorheen werd het afval in de gemeente opgehaald door twee verschillende inzamelaars: Van Gansewinkel in Mierlo en CURE in Geldrop. Vanaf maandag 4 april wordt het afval echter ook in Mierlo ingezameld door CURE. Als er elke werkdag twee wagens van dezelfde inzamelaar tegelijk door de hele gemeente rijden, kan het afval efficiënter worden opgehaald. Dit is uiteraard goedkoper, maar ook klachten kunnen sneller worden opgelost. Het betekent echter wel, dat de inzameldagen in de kern Geldrop wijzigen. Dit gebeurt vanaf maandag 4 april.

Alle huishoudens in Geldrop hebben inmiddels een brief van de afvalinzamelaar CURE ontvangen of ontvangen deze binnenkort, waarin onder meer staat vermeld op welke dag de grijze (restafval) en de groene (gft-afval) afvalcontainer voor lediging aangeboden kunnen worden. Deze brief vervangt gedeeltelijk de afvalwijzer die begin 2005 is verzonden. De data van inzameling van oud-papier en de informatie aan de binnenzijde van de afvalwijzer worden niet gewijzigd.

MEER INFORMATIE
Voor vragen kunt u contact opnemen met CURE, telefoon 040-2574585 (bereikbaar maandag t/m vrijdag van 09.00 -13.00 uur en van 14.00-16.00 uur).

Publicatie 29 maart 2005


1 APRIL: INFORMATIEMARKT 50+

De Verankeringsgroep Ouderenproof Geldrop organiseert op vrijdag 1 april een informatiemarkt voor 50-plussers. Van 10.00 uur tot 17.00 uur krijgt u informatie over mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen. De informatiemarkt wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. De toegang is gratis.

Op de beurs zijn 40 verschillende organisaties aanwezig. U kunt er kennismaken met de nieuwste vorm van zorgalarmering, aangepaste vervoersmiddelen, bedden, stoelen en hulpmiddelen bij het lezen en horen. U krijgt er informatie over hoe u van huis uit uw financiële zaken kunt regelen, waar u gratis alle mogelijke informatie kunt halen en hulp kunt krijgen bij het aanvragen van voorzieningen. Tevens zal voorlichting gegeven worden over medicijngebruik, belangenbehartiging, scholing en recreatie en hoe u anderen kunt helpen en anderen u kunnen helpen. Ook kunt u zich laten informeren over hoe u de veiligheid in en rondom uw huis kunt verbeteren en welke regelingen en producten er zijn om uw woning aan te passen.

Publicatie 29 maart 2005

VERGADERING COMMISSIE VOOR BEZWAARSCHRIFTEN

Op maandag 4 april komt de Commissie voor Bezwaarschriften bijeen voor een hoorzitting naar aanleiding van de ingediende bezwaren. De hoorzitting is openbaar en vindt plaats in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael aan de Molenstraat 23 in Geldrop, ruimte 2.36.

Op de agenda staan de volgende openbare bezwaarschriften:


* 18.30 uur: de heer Maasakkers, gericht tegen het besluit van 6 december 2004, over de afwijzing van het verzoek tot het toekennen van een financiële compensatie.


* 19.00 uur: mevrouw Koolen, gericht tegen het besluit van 16 december 2004, over het niet in behandeling nemen van de aanvraag voor een lichte bouwvergunning.

Publicatie 29 maart 2005

INSPRAAKAVOND HERINRICHTING EN RIOOLVERVANGING GEDEELTE SLUISSTRAAT

Op woensdag 13 april vindt er een inspraakavond plaats over de herinrichting en rioolvervanging van een gedeelte van de Sluisstraat (tussen de Dwarsstraat en de Witte de Withstraat). Deze werkzaamheden worden naar verwachting in de tweede helft van dit jaar uitgevoerd. De avond, die wordt voorgezeten door wethouder W. Maasakkers, wordt gehouden in het wijkgebouw Oranjeveld, Jan van Amstelstraat 1 in Geldrop. U bent om 19.30 uur welkom.

De Sluisstraat en de Witte de Withstraat zijn in het kader van de definitieve wegcategorisering aangewezen als 30 km/uur-gebied. De weginrichting zal daarom in overeenstemming worden gebracht met de eisen die voor een dergelijk gebied gelden. Dit houdt in, dat de rijbaan wordt versmald naar 5.80 meter en dat er een kruispuntplateau wordt aangebracht op de kruising Sluisstraat/Dwarsstraat en Sluisstraat/Witte de Withstraat. Afgezien van het snelheidsremmend effect van deze maatregel, ontstaat hierdoor tevens een gelijkwaardige kruising. Tot slot zal de parkeerruimte worden uitgebreid met één parkeerplaats.

TER INZAGE
In het kader van de inspraak liggen de concept-plannen gedurende 4 weken ter inzage in het informatiecentrum van de gemeente, Hofstraat 4 in Geldrop (tijdens kantooruren). Binnen deze termijn (23 maart tot en met 19 april) kan iedereen schriftelijk of mondeling op de plannen reageren. Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan het college van Burgemeester en wethouders, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop.

AANMELDEN EN INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Te Walvaart van de afdeling Openbare Werken. Hij is tijdens kantooruren te bereiken via telefoonnummer 040-2893725.

Wilt u aanwezig zijn bij de inspraakavond op 13 april? Dan verzoeken wij u, in verband met de organisatie, uw komst vooraf te melden aan de receptie van de gemeente, telefoon 040-2893893.

Publicatie 29 maart 2005

In Kasteel Geldrop
EXPOSITIE 'UIT DE KUNST IN DE WEEK VAN DE PSYCHIATRIE'

Vanwege de week van de psychiatrie organiseert Kunstuitleen Passe-Partout van de Geestelijke
Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen een tentoonstelling in Kasteel Geldrop. De
Kunstuitleen leent kunst uit van (ex)cliënten en medewerkers van de GgzE. De tentoonstelling is
geopend dinsdag tot en met vrijdag en op zondag van 14.00-17.00 uur. Het Kasteel ligt aan de
Mierlosewerg 1 in Geldrop.

Publicatie 29 maart 2005

Vanwege afschaffen wachtlijst
TERUGBETALING INSCHRIJFGELD BOUWKAVELS

In de voormalige gemeente Geldrop werd voor de aankoop van bouwkavels gebruik gemaakt van een wachtlijst. Nu Geldrop en Mierlo zijn samengevoegd, is er door de gemeenteraad een eenduidig beleid vastgesteld ten aanzien van de uitgifte van bouwkavels. Dit houdt in, dat de wachtlijst wordt afgeschaft en de verkoop plaatsvindt door middel van een loting. Voortaan zal via een advertentie in de Trompetter en via de gemeentelijke website bekend worden gemaakt wanneer er kavels uitgegeven gaan worden en onder welke voorwaarden.

In de voormalige gemeente Geldrop moest inschrijfgeld worden betaald om op de wachtlijst voor bouwkavels geplaatst te kunnen worden. In de voormalige gemeente Mierlo gold hiervoor een onkostenvergoeding van 12,50. Nu de wachtlijst wordt afgeschaft, krijgen degenen die op 31 december 2003 op de Geldropse wachtlijst stonden hun inschrijfgeld terug, min 12,50 onkostenvergoeding.

Iedereen die het inschrijfgeld terug krijgt betaald, heeft hierover een brief ontvangen. Heeft u geen brief gehad, maar denkt u wel in aanmerking te komen voor terugbetaling? Meldt u dit dan schriftelijk aan: de gemeente Geldrop-Mierlo, t.a.v. mevrouw I. Claas, Postbus 10101, 5660 GA Geldrop. Voegt u dan wel een bewijs van betaling bij de brief.

Publicatie 29 maart 2005

BEREIKBAARHEIDSREGELING APRIL

In het weekend maakt het college van burgemeester en wethouders gebruik van een zogenaamde bereikbaarheidsregeling. Het dienstdoende collegelid vertegenwoordigt het college dan bij gelegenheden waarvoor zij is uitgenodigd. Voor deze maand is de bereikbaarheidsregeling als volgt:


1-2-3 april
Wethouder Van den Tillaar
8-9-10 april
Wethouder Maasakkers
15-16-17 april
Wethouder Sommer
22-23-24 april
Wethouder Hoekman
29 en 30 april + 1 mei
Burgemeester Donders

Publicatie 29 maart 2005

Vanwege werk aan verbindingslus A21/A13 en Ring VERKEERSHINDER VANUIT EINDHOVEN RICHTING ANTWERPEN

26 maart is de tweede hoofdperiode gestart van de werkzaamheden aan de Ring om Antwerpen (R1). Nadat in 2004 de Ring richting Nederland is aangepakt, wordt nu de Ring richting Gent onder handen genomen. Hoofdperiode 2 is echter geen exacte kopie van de werkzaamheden van vorig jaar. Deze keer worden ook alle verbindingslussen van de toekomende autosnelwegen met de Antwerpse Ring heraangelegd. Op sommige lussen wordt de capaciteit tijdelijk beperkt of moet het verkeer een omleiding volgen. Dit zorgt voor extra verkeershinder.

De ring om Antwerpen is bijna 35 jaar oud en is sinds 1977 niet meer structureel onderhouden. De huidige situatie van het wegdek, de riolering, drainage en vangrails is dringend aan vernieuwing toe. Het doel van de ingrijpende werkzaamheden is de verkeersveiligheid verbeteren en het aantal files terugdringen.

VERBINDINGSLUS
Van 26 maart tot 9 april wordt er gewerkt aan de verbindingslus tussen de A21/A13 (E313/E34) en de Ring richting Gent. De lus wordt dan afgesloten voor het verkeer. Een omleiding via het complex Deurne Sportpaleis wordt ter plaatse aangegeven. Het verkeer gaat eerst de Ring op richting Nederland om vervolgens via dat complex weer de Ring op te rijden richting Gent. Dit zorgt voor verkeershinder voor de Nederlandse weggebruiker die via de A67 van Eindhoven naar Antwerpen rijdt.

De werkelijke reconstructiewerkzaamheden aan de Ring starten op 23 april. De werkzaamheden duren tot medio september 2005. De ring blijft bereikbaar voor doorgaand verkeer (verkeer dat via de ring van de ene naar de andere autosnelweg rijdt), er zijn steeds minimaal twee versmalde rijstroken beschikbaar in elke rijrichting.

ADVIES
Ondanks het feit dat de Ring in beide richtingen begaanbaar blijft, raadt Rijkswaterstaat doorgaand verkeer aan om vanaf de tweede helft van april de Ring Antwerpen te mijden gedurende de reconstructieperiode. Rijkswaterstaat adviseert de weggebruiker zich voor vertrek op de hoogte te stellen van de verkeerssituatie op alternatieve routes, bijvoorbeeld via de Moerdijkbrug/Bergen op Zoom/Roosendaal (A17/A58/A4) richting de Liefkenshoektunnel.

Antwerpen blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar voor bestemmingsverkeer. Dit verkeer wordt zoveel mogelijk via de Singel (parallelweg van de ring) de stad ingeleid. Toeristen vanuit Nederland die een bezoek aan Antwerpen willen brengen, wordt aangeraden gebruik te maken van het openbaar vervoer.

INFORMATIE
Informatie over het Nederlandse wegennet wordt verstrekt via de verkeersinformatie op de radio of via de teletekstpaginas 730 en 731. Op internet kunt u kijken op www.rijkswaterstaat.nl. Hier worden de links aangeven naar de Belgische sites die uitgebreid informeren over de werkzaamheden op de ring Antwerpen zelf.

Publicatie 29 maart 2005

ACTIVITEITEN IN APRIL

Ook deze maand worden er weer activiteiten georganiseerd in de gemeente. Hieronder volgt een overzicht:

t/m 27 november: IVN-tentoonstelling 'Uit op buit'. De tentoonstelling wordt gehouden in de Paardestal in het Kasteelpark Geldrop. Vragen waarop u antwoord krijgt zijn onder meer: waarom jagen dieren, welk 'wapen'gebruiken ze hierbij en wie jaagt op wie? U kunt elke zondagmiddag van 14.00-17.00 uur terecht in de Paardestal. Meer informatie bij M. v.d. Sluis, 040-2854681.
t/m 21 april: Tentoonstelling 'Structuren en Gravuren'. Nathalie van den Eerenbeemt maakt in haar gravures combinaties van woorden, gedichten of uitspraken, gecombineerd met schilderingen. De tentoonstelling wordt gehouden in de bibliotheek van Mierlo. Meer informatie: www.bibliotheek.nl/mierlo

1 t/m 30 april: Ouderenmaand in Geldropse bibliotheek. De bibliotheek in Geldrop besteedt deze maand extra aandacht aan ouderen. Van 4 tot en met 23 april is er een tentoonstelling te bezichtigen van de heer Adelaars over bekende, oude en soms zeer markante Geldroppenaren. Op woensdag 13 april en vrijdag 15 april (van 14.00-16.30 uur) kunt u in de bibliotheek terecht voor een gratis digitale oogmeting. De bibliotheek is geopend maandag van 14.00-17.30 uur, dinsdag 11.00-20.00 uur, woensdag van 11.00-17.30 uur, vrijdag van 11.00-20.00 uur en zaterdag van 10.00-13.00 uur.
1 april: Infomarkt 50+.
De Verankeringsgroep Ouderenproof Geldrop organiseert de informatiemarkt voor 50-plussers. Van 10.00 uur tot 17.00 uur krijgt u informatie over mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen. De informatiemarkt wordt gehouden in Sociaal Cultureel Centrum Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. De toegang is gratis.

2 april: Lenteconcert Gemengde Zangvereniging Melodia. Met medewerking van muziektheater Lyrikon uit Nuenen. Locatie: 't Kruispunt Geldrop. Aanvang: 20.00 uur. Informatie: www.melodia.home.dhs.org

3 april t/m 15 mei: Expositie 'Uit de kunst in de week van de psychiatrie'.
Vanwege de week van de psychiatrie organiseert Kunstuitleen Passe-Partout van de Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen een tentoonstelling in Kasteel Geldrop. De Kunstuitleen leent kunst uit van (ex)cliënten en medewerkers van de GgzE. De tentoonstelling is geopend dinsdag tot en met vrijdag en op zondag van 14.00-17.00 uur. Het Kasteel ligt aan de Mierloseweg 1 in Geldrop. 9 april: Mendelssohn concert.
Door het Geldrops Mannenkoor. Het concert begint om 20 .00uurin Gemeenschapshuis Zesgehuchten. Entree: 4,00.
9 april: Workshop 'Helende dans'. Van 10.30-16.00 uur. Kosten: 15,00. Locatie: De Sprong, Bogardeind 131 Geldrop. Informatie: 040-2858757. 11 april: Lezing over de Maasheggen.
Locatie: t Klokhuis, Goorsedijk 1 in Mierlo. Aanvang: 20.00 uur. Gratis toegang. Organisatie: IVN Mierlo.
12 april: LOGO Trimloopcyclus. In de bossen achter zwembad 'De Smeelen' is een wandel-/hardloopparcours uitgezet op fiets- en bospaden. De jeugd kan kiezen uit één, twee of drie ronden (800-1300 of 1800 meter), senioren kunnen eveneens uit drie ronden kiezen, maar de afstanden bedragen voor hen 3450, 6600 of 9750 meter. Wandelaars kunnen ronden lopen van 6000 of 9500 meter. Start/finish bij manage De Meijldijk. Kosten voor niet-LOGO leden:

2,00 en gratis voor de jeugd. Start wandelaars: 19.00 uur, jeugd 19.05 uur. Op dinsdag 10 mei en dinsdag 14 juni volgen dezelfde looptochten in deze cyclus. Meer informatie: www.logogeldrop.nl 13 april: Thema-avond 'Eenzaamheid'. Aanvang: 20.00 uur. Kosten: 5,00. Locatie: De Sprong, Bogardeind 131 Geldrop. Informatie: 040-2858757. 16 april: Workshop 'Een koffer vol inspiratie'. Van 10.00-16.00 uur. Kosten: 15,00. Locatie: De Sprong, Bogardeind 131 Geldrop. Informatie: 040-2858757.
17 april: Vogelwandeling naar t Sang.
Organisatie: IVN Mierlo. U vertrekt om 07.00 uur per fiets vanaf t Klokhuis, Goorsedijk 1 in Mierlo.
17 april: Theater 'Prinses plezierlala'.
Theater van Niks en Alles speelt deze voorstelling voor kinderen van 4-12 jaar. Aanvang: 14.30 uur. Entree: 3,00. Locatie: Theater Op Zolder, Parallelweg 26f Geldrop, telefoon 040-2869254. Voorverkoop bij de Sportoutlet, Muziekhandel Foole en de VVV Geldrop. 20 april: Thema-avond 'Wonen en de nieuwe armoede'. Aanvang: 20.00 uur. Deze avond is gratis en wordt gehouden in De Sprong, Bogardeind 131 Geldrop. Informatie: 040-2858757. 21 april: Lezing 'Geschiedenis van de tandheelkunde'. De lezing wordt gehouden door de Schijndelse tandarts Ben Hartman en vindt plaats in zaal 'Boszicht', P. Thijssenlaan 1 in Sterksel. Aanvang: 20.00 uur. Informatie: 040-2262365.
23 april: Mendelssohn concert.
Door het Geldrops Mannenkoor. Het concert begint om 20.00 uur in SCC Hofdael. Entree: 4,00.
24 april: Concert Muziekkorps Euphonia.
Locatie: Gemeenschapshuis Zesgehuchten. U kunt gratis naar het concert, dat begint om 1 9.00uur.
26 april: Doordeweekse IVN-wandeling (10 kilometer). De Vloeten/De Oetert. Start om 13.30 uur op de parkeerplaats De Vloeten aan de weg Lierop-Someren. Informatie: Lucy v.d. Berg, telefoon 040-2857086.
27 april: Inloopavond IVN.
Op de avond wordt de film 'Moet je mei zien' getoond, over de Maasbergen. De film begint om 20.00 uur in het koetshuis in het kasteelpark. Organisatie: IVN Geldrop.
27 april: Thema-avond 'Master-healingsmeditatie met menshoge piramide'.
Aanvang: 20.00 uur. Deze avond kost 5,00 en wordt gehouden in De Sprong, Bogardeind 131 Geldrop. Informatie: 040-2858757. 27 april t/m 1 mei: Voorjaarskermis.
Op de Heuvel in Geldrop. Organisatie: Stichting De Drie Harten. Meer informatie bij F. van der Wijst, 040-2855767.
30 april: Concert Vollebregt-Smitsorgel.
Organisatie: Stichting Behoud Kerkorgel Sinte Brigida. Het concert in de Brigidakerk begint om 2 0.00uur.
30 april: Wielerronde Geldrop.
Organisatie: Trap met Lust, telefoon 040-2862843. U kunt ook kijken op www.trapmetlust.nl
30 april: Koninginnedag.
In Geldrop organiseert Stichting De Drie Harten de volgende activiteiten: 09.00 uur schoolvoetbaltoernooi op het terrein van de voetbalverenigingen Geldrop en Braakhuizen, 10.00 uur skeelerprestatietocht op de baan van Wielerclub TML aan de Kervel, 10.00 uur badmintondemonstraties van badmintonclub KERS in sporthal De Kievit, 11.00 uur ballonnenwedstrijd op het parkeerterrein bij het ziekenhuis, 11.30 uur stoeptekenen op de speelplaats van basisschool Het Vijfblad. Meer informatie bij F. van der Wijst, 040-2855767.